2018’in en iyi Android oyunları

android games

#İŞBİRLİĞİ

2018’de mobil platformlara damga vuran oyunlar hangileri oldu? Bu yazımızda 2018’in en iyi Android oyunları listesi ile karşınızdayız. İşte detaylar.

2018 oyun sektörü açısından oldukça hareketli bir yıl oldu. Mobil cihazların iyiden iyiye güçlenmeleri, oyun geliştiricilerini de bu platformlara yönlendirdi. Son olarak Apple’ın satışa sunduğu iPad Pro, Xbox One ile yarışan özellikleri ile dikkat çekmişti.

Mobil oyun sektöründe F2P tarzındaki yapımların hızlı bir şekilde yayılması, bu pazardaki dengeleri de derinden etkiledi. Pek çok oyun geliştiricisi, yayınladıkları oyunlar için direkt ücret istemek yerine, oyun içerisinde satacakları envanterler ile para kazanma yoluna gitti.

Hal böyle olunca, sektördeki oyun ve oyuncu sayısı da hızlı bir şekilde artmış oldu. Mobil platformlardaki oyuncu potansiyelinin de yüksek olması, üreticilerin bu platformlara daha fazla önem vermesini sağladı.

2018’de çıkan oyun odaklı akıllı telefonlar, “telefona özel oyun” savını da ortaya koydu. Samsung, özel soğutma sistemi ve ekran hızı ile oyun telefonlarına taş çıkaran Note 9 modeli için Fortnite’ı kullandı. Dünyayı kasıp kavuran yapım belli bir süreliğine Samsung’un üst segment modellerine özel olarak yayınlandı.

Peki belli bir platforma özel olmayıp, tüm Android kullanıcılarına hitap eden en iyi oyunlar hangileriydi? Bu yazımızda 2018’e damga vurmuş en iyi Android oyunları ile karşınızdayız.

En iyi Android oyunları listemizde genel itibariye F2P oyunlarına yer vermeye çalıştık. Tabi ki arada ücretli bir iki yapım da olabilir. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri 2018’in en iyi Android oyunları listemizle başbaşa bırakalım.

Bu yılın en iyi Android oyunları

PUBG Mobile