2018 iPhone modelleri çoktan üretilmeye başlandı

2018 iphone modelleri 1

Apple’ın önümüzdeki Eylül ayında tanıtacağı 2018 iPhone modelleri için çoktan üretim bandını çalıştırdığı ortaya çıktı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Teknoloji dünyasını az çok yakından takip edenlerin de bileceği üzere, Apple önümüzdeki Eylül ayında 2018 iPhone modelleri için özel bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte 5.8 inç ve 6.5 inçlik OLED ekrana sahip iki modelle, 6.1 inçlik ekrana sahip LCD ekranlı bir model tanıtılacak. Sızdırılan son raporlara bakacak olursak, Apple 2018 iPhone modelleri için üretim bandını şimdiden döndürmeye başlamış durumda.

LCD ekranlı ucuz iPhone biraz gecikebilir

Apple, Amerika kökenli bir şirket olmasına karşın üretim tesisleri Çin’de bulunuyor. Daha doğrusu Cupertino merkezli şirketin üretim için anlaştığı Foxconn ve Pegatron şirketlerinin tesisleri Çin’de yer alıyor.

Sızdırılan son raporlarda yer alan bilgilere göre, 2018 iPhone modelleri de bu iki şirket tarafından üretilecek. Foxcoon, OLED ekranlı iPhone modellerini üretirken, Pegatron ise LCD ekranlı model üzerine yoğunlaşacak.

OLED ekranlı modellerin yüzde 80’ini üretecek olan Foxcoon’un geçtiğimiz ay üretim bandını çalıştırdığı ve yeni iPhone modellerini üretmeye başladığı belirtiliyor.

LCD ekranlı modellerin yüzde 60’ını üretecek olan Pegatron ise, telefonun ekranında yaşanan sorunlar nedeniyle henüz üretim bandını döndürmeye başlamamış. Muhtemelen en geç Eylül ayının başında LCD ekranlı model için de seri üretimin başlaması bekleniyor. Yaşanan teknik aksiliklerden ötürü, LCD ekranlı modelin, OLED modellere nazaran biraz daha geç satışa sunulması gündemde. Fakat bu konu hakkında henüz kesinleşmiş bir durum söz konusu değil.

Apple Watch 4’ün kasa tasarımı değişmeyecek