2018 iPhone modelleri hangi özelliklere sahip olacak?

2018 iphone modelleri 1 1

Apple’a yakınlığıyla tanınan ünlü analist Ming Chi Kuo, 2018 iPhone modelleri hakkında bazı önemli bilgileri kamuoyu ile paylaştı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Bilindiği üzere Apple önümüzdeki Eylül ayında 3 yeni iPhone modeli tanıtacak. Peki 2018 iPhone modelleri hangi özelliklere sahip olacak? Şimdiye kadar bu 3 model hakkında pek çok söylentiye tanıklık ettik. Apple’a yakınlığı ile bilinen Ming Chi Kuo, geçtiğimiz gün bu söylentilere bir yenisini daha ekledi.

2018 iPhone modelleri özellik tablosu

Öncelikli olarak şunu belirtelim. Yeni iPhone modelleri ile ilgili ortaya atılan son iddialarda, ucuz fiyatlı iPhone modelinin A10 yonga setiyle geleceğine dair bazı söylentiler dikkat çekmişti.

Kuo, bu söylentilerin tümünü yalanlayarak 3 modelin de A12 yonga setini taşıyacağını açıkladı. Ünlü analiste göre, yeni iPhone modelleri arasındaki en belirgin fark ekran ve kamera tarafında olacak.

Ming Chi Kuo tarafından paylaşılan 2018 iPhone modelleri özellik tablosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

2018 iphone modelleri 3 1

Tablodan da net bir şekilde görüldüğü üzere, ucuz fiyatlı model ile OLED ekrana sahip modeller arasında RAM, kamera ve ekran haricinde önemli bir fark bulunmuyor. Ayrıca Ucuz fiyatlı modelin 600 dolar civarında fiyatlandırılacak olması da önemli bir kriter. Gerçi, 600 dolarlık etiketin ülkemize yansıması 5000TL civarında bile olabilir. Bunu Eylül ayının sonlarına doğru öğreneceğiz. Bakalım yeni iPhone modelleri beklentileri ne derece karşılayabilecek.

2018 iPhone modelleri üretilmeye başlandı