2018 iPhone modelleri hangi isimlerle adlandırılacak?

2018 iphone modelleri

#İŞBİRLİĞİ

Apple’ın önümüzdeki Eylül ayında tanıtacağı 3 yeni iPhone modeli hangi isimlerle karşımıza çıkacak? İşte 2018 iPhone modelleri hakkındaki son detaylar.

Bilindiği üzere Apple şu aralar yeni iPhone modellerinin üretimi ile meşgul. Şimdiye kadar sızdırılan bilgiler doğrultusunda konuşacak olursak, Apple’ın 3 yeni model ile karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz.

2018 iPhone modelleri, genel itibari ile iPhone X’in tasarım çizgisini takip edecekler. Bu modellerden birisi 6.1 inçlik TFT LCD ekran ile gelecek. Tek ana kameraya sahip olan bu modelin, diğer iki modele nazaran daha ucuz bir fiyattan satışa sunulması bekleniyor.

Kalan iki modelden ilki 5.8 inçlik OLED ekrana sahip olacak. Bu modelin tasarımsal açıdan iPhone X ile birebir aynı olması bekleniyor. Dolayısıyla da bu model iPhone X’in devamı niteliğinde olacak.

Son model ise 6.5 inçlik OLED ekranla gelecek ve Apple’ın 2018’deki çatı modeli olacak. Muhtemelen 5.8 inçlik model ile aynı teknik özelliklere sahip olacak modelin, 3 ana kamera ile geleceği yönünde söylentiler de mevcut.

Peki gelelim asıl soru işaretine. 2018 iPhone modelleri hangi isimleri taşıyacaklar? Şimdiye kadar bu konu hakkında da pek çok iddia ortaya atıldı. Bizler tüm bu iddiaları sizler için tek bir başlık altında topladık.

iPhone / iPhone X / iPhone X Plus

2018 iPhone modelleri için sıkça dile getirilen isim üçgeninden birisi de iPhone, iPhone X ve iPhone X Plus.

Buradaki genel görüş, Apple’ın her sene iPhone modeli için yeni bir isim türetmek yerine var olanları markalaştırma çabası olarak yorumlanıyor. LCD ekranlı ucuz modeli iPhone ismi ile satışa sunulurken, OLED ekranlı cihazlar ise X çizgisinde adlandırılmaya devam ediyor.

2018 iphone modelleri 2