2017’ye damga vuracak akıllı telefon hangisi olacak?

Samsung Galaxy S8 vs. iPhone 8

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefon pazarı günden güne kızışmaya devam ediyor. Yeni teknolojiler, yeni heyecanlar ve artan pazar rekabeti. Peki 2017’ye damga vuran model hangisi olacak?

Akıllı telefon pazarındaki model sayısı günden güne artmaya devam ediyor. Artan model sayısı firmalar arasındaki rekabeti daha da sıkı bir hale getiriyor. Peki 2017’ye damga vuran cihaz hangisi olacak?

Açıkçası bu sorunun yanıtını şimdiden vermek biraz zor. Malumunuz, birçok akıllı telefon üreticinin yeni amiral gemisi modellerinde Snapdragon 835 kullanmak istemesi, Qualcomm’un da bu yonga setinde önceliği Samsung’a vermesi nedeniyle küresel çapta bir gecikme yaşanmakta.

Normal şartlar altında birçok akıllı telefon üreticisinin şimdiye kadar 2017’de rafları süsleyece olan amiral gemisi modellerini tanıtmaları lazımdı. Fakat bu firmaların Snapdragon 835 sevdası, çıkış takvimlerinde çeşitli kaymalara neden oldu.

Basit bir örnek verecek olursak, geçtiğimiz sene gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde birçok amiral gemisi model ziyaretçilerin beğenisine sunulmuştu. Bu seneye baktığımızda ise Huawei P10, LG G6 ve Xperia XZ Premium haricinde üst sınıfa hitap eden herhangi bir model tanıtılmış değil. Önümüzdeki günlerde bu modellerin arasında Galaxy S8, Xiaomi Mi 6, HTC 11 gibi modellerin de katılması bekleniyor. Senenin sonunda doğru da LG V30, iPhone 8 ve iPhone 7s’in üst sınıf cihazlar arasındaki yerlerini alması bekleniyor.

Peki bu telefonlar arasında 2017’ye damga vuranı hangisi olacak. Açıkçası ünlü analizlerin bu konudaki fikri açık ara iPhone 8’den yana. Zira iPhone’nun 10. yılına özel olarak tasarlanan bu yeni model bazı köklü değişikliklerle rakiplerinin önüne geçebilir.

Öncelikli olarak Apple’ın yeni iPhone modelinde ekran gövde oranını minimuma indirmesi bekleniyor. Öte yandan devrim niteliğinde bir yüz tanıma teknolojisinin gelmesi de söz konusu. Kısacası bu şartlar altında henüz yorum yapmak için erken. Lakin “Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir” sözünde olduğu gibi, iPhone 8 bu özelliklerle gelirse, 2017’ye de damga vurması kaçınılmaz olacaktır.