Meizu, Apple’a rakip olacak!

meizu

Çin’in önemli telefon geliştiricilerinden biri olan Meizu, Apple ve Samsung’a rakip olmaya hazırlanıyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon pazarının yükselen isimlerinden biri olan Meizu, güncel trendlerden geri kalmak istemiyor. Uyguladığı agresif fiyat politikası sayesinde Çin’de ve global pazarda önemli bir ivme yakalayan akıllı telefon üreticisi, önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Meizu’nun en yetkili ismi konumunda bulunan Jack Wong, firma olarak bir süredir çerçevesiz bir akıllı telefon üzerinde çalıştıklarını doğruladı. Wong, bu cihazın Meizu’nun yeniden yapılanma planları içerisinde önemli bir rolünün bulunduğunu belirtti. Çinli üreticinin yetkili ismi, bu nedenden ötürü çerçevesiz yeni akıllı telefonun 2018 içerisinde satışa sunulacağını söyledi.

Çin kaynaklı sızdırılan bazı raporlarda Meizu’nun çerçevesiz yeni bir amiral gemisi modeli üzerinde çalıştığı doğrulanmış durumda. Üstelik bu cihazın Xiaomi’nin ince çerçeveleriyle beğeni toplayan amiral gemisi modeli Mi Mix’ten daha üstün bir ekran gövde oranına sahip olacağı da iddia edilmekte.

Bu sene Apple ve Samsung’un çerçevesiz modelleriyle 2017’ye damga vurması bekleniyor. Öyle görünüyor ki Meizu, bu hamlesiyle Apple ve Samsung’a sağlam şekilde rakip olabilir. Elbette bu rekabet büyük oranda Çin’i kapsayacaktır. Zira Meizu’nun Samsung ya da Apple’la global pazarda boy ölçüşmesi şu an için pek de mümkün görünmüyor.

Öte yandan Meizu, satış rakamları bazında Çin’de Apple’ın hemen gerisinde bulunuyor. Bu yeni çerçevesiz model ile belki önemli bir sıçrama yapabilirler.