Standart iPhone 15 modellerinde 48 MP kamera yer alıyor

123 34

iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ın 48 MP kameraya sahip olacağı daha önce iddialarda geçmişti. Analist Ming-Chi Kuo bu söylentiyi yeniden onayladı.

Apple’la ilgili birçok öngörüsü doğru çıkan analist Ming-Chi Kuo’ya göre standart iPhone 15 modelleri, 48 MP geniş açılı kameraya sahip olacak. Hatta analist Sony’nin Apple’ın siparişlerine yetişmek için Android üreticilerine yaptığı kamera modülü satışlarını da kısmak zorunda olduğunu ifade etti. Kuo yaptığı açıklamada, “Standart iPhone 15 modellerinde kamera 48 MP’e yükseltilecek. Telefonlarda yeni kamera tasarımı kullanılacak. Sony düşük verim oranına sahip olmasına rağmen Apple’ın talebiyle kapasitesini %100 – 120 oranında artırdı. Bu durum Android arzında önemli azalmaya neden oldu” dedi.

Kuo bunlarla birlikte Sony’nin Apple siparişlerinden dolayı Ar-Ge kaynaklarının da zorlandığını söyledi. Analist bu durumun Android üreticileri ve Sony’nin kamera alanındaki rakipleri üzerinde bir etkisi olmasını bekliyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir raporda da Apple’ın 48 MP kamera üretiminde gecikmeler yaşadığından bahsedilmişti.

iphone 15

Bu sene çıkacak olan yeni iPhone serisinde Dynamic Island’ın standart olması bekleniyor. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. 2023 model tüm iPhone’larda bağlantı noktası olarak USB-C yer alacak.

iPhone 15 ailesinde 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da yeni modellere daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.

Twitter X yüzünden Microsoft ve Meta ile davalık olabilir