Zoom kullanım alışkanlıkları açıklandı: Çok ilginç detaylar var

Zoom canlı altyazı özelliği yakında 30 dilde çalışacak

Zoom kullanım alışkanlıkları ile ilgili yapılan bir araştırmanın sonuçları açıklandı. Ortaya son derece ilginç detaylar çıktı. Hadi gelin merak edilen tüm ayrıntılara birlikte bakalım.

2021 yılı ile ilgili Zoom kullanım alışkanlıkları kullanıcılarla paylaşıldı. 15 Kasım 2020 ile 15 Kasım 2021 tarihleri arasındaki kullanıcı verileri değerlendirildi. Yaklaşık olarak 200 farklı ülke ve bölgede platforma katılım sağlayanların verileri değerlendirildi. Genel olarak bakıldığında ortalama toplantı süresinin 54 dakika olduğu görülüyor.

Zoom her geçen yıl katılabilecek toplam kullanıcı sayısını artırırken ilginç bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. Bu toplantılara katılan kişi sayısının ortalama olarak 10 olduğu tespit edildi. Genellikle 21 Ocak en fazla toplantının yapıldığı gün oldu. Ayrıca kullanıcıların toplantılara en çok yataktan katıldığı ortaya çıktı.

Zoom kullanım alışkanlıkları değerlendirildi

Zoom hepimizin hayatında önemli bir yere sahip. Özellikle pandemi süreci ile birlikte neredeyse her sektör uzaktan çalışma sistemine geçti. Eğitim sektöründe ise uzaktan eğitim büyük bir artış yakaladı. Uzaktan görüşmelerin gerçekleşmesi için Zoom gibi platformlara ihtiyaç vardı.

Zoom kullanım alışkanlıkları

Microsoft ve Google ile birlikte Apple da video konferans uygulamalarına ağırlık verdi. Böylece dünyanın en hızlı büyüyen şirketlerinin videolu konferans görüşmeleri ile ilgili hizmet veren markalar olduğu görüldü. Sadece Zoom bile tek başına yüzde 200 civarında hisse değer artışı yakaladı. Zoom kullanım alışkanlıkları bu artışın az bile olduğunu gösteriyor.

Zoom reklam gösterme konusunda agresifleşti: Çok önemli açıklamalar

Yapılan araştırmalara bakıldığında yüzde 26 oranında açık hava manzaralarının arka plan olarak kullanıldığı görülüyor. Ayrıca sesiniz kısık ifadesi Zoom platformunu kullanan kişilerin yüzde 71’i tarafından kullanıldı. Peki siz Zoom toplantılarına daha çok nereden katılmayı tercih ediyorsunuz?