Akıllı telefon kullanımı televizyonları geçti!

telefon televizyonu gecti

Akıllı telefon devriminde önemli bir aşama geride kaldı. Yapılan bir araştırmay göre akıllı telefon kullanımı, televizyon kullanımını geçti. Detaylar haberimizde.

telefon-televizyonu-gecti

Amerika’da Flurry tarafından yapılan bir araştırma oldukça şaşırtıcı verileri ortaya çıkardı. Amerikan tüketicisinin alışkanlıklarına göre yapılan araştırma, ortalam bir tüketici artık televizyon izlemeyi azaltıyor. Günlük dakika bazında yapılan araştırmada akıllı telefonlara harcanan süre, televizyonlara harcanan süreyi geçiyor.

İlk olarak 2013 yılında yapılan araştırmada, kullanıcıların günlük 123 dakika boyunca mobil uygulamalarla vakit geçirdiği ortaya çıkmıştı. 2014 yılında bu rakam 139 dakikaya çıktı. 2015 rakamları ise beklentilerin üzerine çıktı. 2015 yılı rakamlarına göre ortalama bir Amerikalı günde 198 dakika akıllı telefonuyla meşgul oluyor. Aynı tüketici grubu üzerinden alınan bir diğer veriye göre ise kullanıcılar günlük 139 dakika boyunca televizyona vakit harcıyor.

Araştırmanın detaylarında ezici çoğunluğun oyunlar olduğu görülüyor. Yani kullanıcılar bu 198 dakikanın önemli bir kısmını oyun oynayarak harcıyor. İkinci sırada ise video ve sesli içerik sağlayıcıları bulunuyor. YouTube, Netflix, Hulu, HBO, Spotify, Pandora gibi içerik sağlayıcılardan sonra ise sosyal medya kullanımı geliyor.

Tabii ki bu rakamlar ve kullanım alışkanlıkları ülkemizde çok farklı ancak gidişatın aynı olduğunu ve ilerleyen yıllarda benzer bir tabloyla karşılaşacağımızı söyleyebiliriz. Diğer yandan kullanıcıların televizyon izleme alışkanlığının değişmesiyle birlikte Apple TV gibi alternatiflerin önem kazanacağını söylemek mümkün.

Bu bir Windows 10 Şeffaflık ayarıdır!