En çok kullanılan mobil uygulama hangisi?

en cok kullanilan mobil uygulama

comScore isimli analiz şirketi, yayınladığı son raporda en çok kullanılan akıllı telefon uygulamasını açıkladı. Akıllı telefon kullanıcıları en çok hangi uygulamayı kullanıyor? Geniş bir kitle üzerinde yapılan anketten ortaya çıkan bilgiler şaşırtıcı. Detaylar haberimizde.

en-cok-kullanilan-mobil-uygulama

comScore isimli analiz şirketi geçtiğimiz günlerde Amerika’da detaylı bir anket düzenledi. 1000’den fazla Amerikalı akıllı telefon kullanıcısı üzerinde yapılan ankette kullanıcılar mobil cihazları kullanım alışkanlıkları değerlendirildi. Elde edilen veriler mobil dünya için son derece ilginç. Yapılan ankette çok sayıda veri toplandı. Ve tabii ki kullanıcıların en çok vakit harcadıkları uygulama ortaya çıktı.

comScore’un yayınladığı raporda yer alan bilgilere göre akıllı telefon kullanıcılarının %48’inin cihazında Facebook uygulaması yüklü. Facebook’u kullanan 1 Milyardan fazla insanın %80’inde bu uygulama yer alıyor. Ve kullanıcılar tüm akıllı telefon kullanımlarında en çok Facebook’ta vakit harcıyor. 18-34 yaş aralığında yapılan ankette kullanıcılar oyunlardan ve mesajlaşma uygulamalarından daha çok Facebook kullanıyor. Sıralama YouTube, Google Arama ve Google Haritalar şeklinde ilerliyor. Twitter ise yine ilk 10’da yer alıyor.

Aynı yaş aralığındaki kullanıcılar aylık ortalama 70 saatini akıllı telefon uygulamalarına ayırıyor. Bu rakamın büyük bir çoğunluğu Facebook’a ait. Tabletler ise eskisi kadar popüler değil. Kullanıcılar aylık sadece 30 saatini tablet bilgisayar uygulamalarında harcıyor.

Ankette dikkatimizi çeken bir diğer ilginç bilgi ise ekran boyutlarının tercih edilişi. Kullanıcıların yaş ortalaması arttıkça phablet kategorisindeki akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarların tercih edilme sıklığı da artış gösteriyor. Büyük ekranlı telefonlar özellikle 35-55 yaş aralığı tarafından tercih ediliyor.

Avrupa’da uçaklara daha hızlı Wi-fi geliyor!


Yorumlar kapatıldı.