Sosyal medya platformları iOS kullanıcılarının verilerini çalıyor: Bomba gibi iddia

Siberasist veri ihlali

Sosyal medya platformları iOS kullanıcılarının verilerini ele geçirmeye devam ediyor. Özellikle son dönemlerde çok büyük iddialar ortaya atıldı. Hadi gelin merak edilen tüm ayrıntılara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları iOS kullanıcılarının verileri ile ilgileniyor. Hatırlayacağınız üzere Apple tarafından getirilen önemli bir yenilik bunları engellemişti. Fakat Facebook ve Snapchat gizlilik özelliğini ihlal etmiş gibi görünüyor. Ortaya çıkan son detaylar kaygı verici.

Uygulama takibi şeffaflığı özelliği Apple tarafından kullanıcı verilerini korumak için başlatılmıştı. Birçok kullanıcı iOS sayesinde verilerinin korunduğunu düşünüyordu. Ancak ortaya çıkan bazı haberlere göre konum, dil, cihaz, ip adresi ve ekran boyutu gibi birçok bilgiler sosyal medya platformları tarafından ele geçirildi.

Sosyal medya platformları iOS verilerini aldı

Muhtemelen telefonunuzun ekran boyutunun veya dilinizin sosyal medya platformları için çok önemli olmadığını düşünüyorsunuz. Hatta koskoca şirketlerin sizinle neden uğraştığını merak ediyor olabilirsiniz. Bu platformlara göre sizler birer potansiyel müşterisiniz.

Sosyal medya platformları iOS

Facebook başta olmak üzere dünyanın neredeyse tüm sosyal medya platformları kişiselleştirilmiş reklamlar sunuyor. Size ait veriler ile birlikte sadece size özel reklamlar karşınıza çıkıyor. Böylece potansiyel müşteriler hizmet veya ürünlerden satın alıyor. Mesela telefonunuzun markası Samsung ise bu durumda Samsung kılıfı satan şirketlerin reklamları karşınıza çıkacaktır.

Sosyal medya platformları çökmeye devam ediyor: Sabit duramadılar

Sosyal medya siteleri iOS kullanıcılarının bile verilerini almaya başladı. Özellikle Facebook ve Snapchat şu anda büyük bir suçlama ile karşı karşıya. Peki sizce Facebook ve Snapchat gerçekten de kullanıcı verilerini çalıyor mu? Konu ile ilgili tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.