Pandora belgeleri yeni skandallar ortaya çıkardı

Pandora belgeleri yeni skandallar

Pandora belgeleri yeni skandallar ile gündeme geldi. Özellikle son dönemlerde bu belgelerin büyük bir etki yarattığı biliniyor. Hadi gelin merak edilen bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

Pandora belgeleri yeni skandallar yaratmaya devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere Ekim ayında tüm dünyanın gündemine oturacak bazı belgeler yayınlandı. Bu belgelerin toplam büyüklüğü 2,9 TB düzeyindeydi. Gelen son ayrıntılara göre 11,9 milyon adet belge sızdırılmıştı.

Pandora belgeleri daha çok uluslararası vergi kaçakçılığını ortaya koyuyor. Avrupa polis teşkilatı bu belgeler ile ilgili çalışmaları tamamladı. Kolluk kuvvetleri tarafından yayınlanan uluslararası yasa dışı finansal ağlar raporu tüm dünya gündemine bomba gibi düştü. Hem şirketler hem de iş insanları büyük oranlarda vergi kaçırdı.

Pandora belgeleri yeni skandallar ile gündemde

Bu belgeler ile ilgili bazı yeni detaylar geldi. Sadece Avrupa Birliği bile kara para aklama sistemleri nedeniyle 1,5 trilyon euroluk servet kaybı ile karşı karşıya kaldı. Bu sadece Avrupa için ortaya konulan rakamlar. Küresel çapta 7,5 trilyon euro servet kaybının olduğu söyleniyor.

Pandora belgeleri yeni skandallar

Küresel çapta konu ile ilgili yapılan çalışmalar ne yazık ki bazı yerlerde tıkanıyor. Siyasiler ve üst akıl olarak isimlendirilen oluşumlar bu işin içerisinde. Durum böyle olunca ne yazık ki yeteri kadar araştırma yapılamıyor. Avrupa polis teşkilatı ülkelerden kendilerine yönelik talep gelmesi halinde işlem yapabileceklerini söylüyor.

Yemeksepeti kullanıcı verileri yakında herkesle paylaşılabilir: Hackerlar ısrarcı

Pandora belgeleri yeni skandallar ile gündemde kalmaya devam edecek gibi görünüyor. Türkiye’den de bazı şirketlerin kara para aklama işinde olduğu bu belgelerde ortaya çıkmıştı. Peki siz yaşanan tüm bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.