TikTok çılgınlığı Uluslararası Uzay İstasyonu’na da ulaştı

TikTok

TikTok çılgınlığı uzaya kadar ulaştı. İtalyan astronot Samantha Cristoforetti, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ilk TikTok videosunu paylaştı.

Facebook, Instagram, Snapchat… Geçtiğimiz yıllarda farklı dönemlerde bu uygulamalar sosyal medya dünyasını domine etmişti. Bugün ise sıra TikTok‘a gelmiş gibi duruyor. Özellikle genç kullanıcılar arasında oldukça popüler olan kısa video paylaşım platforma son dönemde o kadar popüler hale geldi ki alçak Dünya yörüngesinde yer alan Uluslararası Uzay İstasyonu’na kadar uzandı.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görevli Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu Samantha Cristoforetti, geçtiğimiz günlerde Uluslararası Uzay İstasyonu‘nda, dolayısıyla da uzayda çekilmiş ilk TikTok videosunu çekti ve takipçileriyle paylaştı. Böylece popüler sosyal medya uygulaması dünya sınırlarının ötesine geçmiş oldu.

uzay istasyonu

SpaceX’in Crew 4 göreviyle uzaya çıkan Samantha Cristoforetti, 27 Nisan’da Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştı. Üç meslektaşıyla birlikte uzay istasyonundaki görevine başlayan Cristoforetti, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda altı ay geçirecek.

Cristoforetti, yayınladığı 88 saniyelik videoyu, SpaceX’in Dragon uzay aracıyla istasyona çıkış serüveniyle açıyor. İtalyan astronot daha sonra ise Uluslararası Uzay İstasyonu içinden görüntüleri takipçileriyle paylaşıyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ilk kez bir sosyal medya paylaşımı yapılmıyor. Ancak Cristoforetti’nin paylaşımı uzaydan yapılan ilk TikTok paylaşımı olmasıyla öne çıkıyor. Ayrıca İtalyan astronotun platformda takipçi sayısını hızla arttırması da popüler sosyal medya platformunun gençler arasında uzaya olan ilgiyi arttırmak için etkili olabileceğini düşündürüyor.

Cristoforetti tarafından paylaşılan videoyu buradan izleyebilirsiniz.