Yüzüklerin Efendisi dizisinden beklenmeyen hamle

Yüzüklerin Efendisi dizisinden beklenmeyen hamle

Yüzüklerin Efendisi dizisi şüphesiz en çok merakla beklenen yapımlar arasında yer alıyor. Amazon dizisi oyuncuları arasında yapımın şu ana kadar gerçekleştirmediği bir tavır benimseyecek. İşte detaylar.

Dizinin oyuncuları geçtiğimiz günlerde Amazon’un beklenen dizisiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalara göre J.R.R. Tolkien’in meşhur fantastik kitap serisine dayanan dizide beyaz olmayan Hobbitler de yer alacak. Tolkien daha önce Yüzüklerin Efendisi serisinde Elf ırkının beyaz olması ve Orgların siyah olması sebebiyle ırkçılıkla suçlanmıştı. Dizinin bu algıyı yıkmak için oyuncuları arasında Afrikan Amerikan kişiler alması söz konusu. Dizi sadece bu algıyı yıkmakla kalmayıp aynı zamanda kadın karakterleri de güçlendirmeye yönelecek.

Yüzüklerin Efendisi dizisinden beklenmeyen hamle

Dizideki karakterinin Harfoot (bir Hobbit ırkkı) olduğunu söyleyen oyuncu, “Ben siyah bir Hobbit’im. Bu harika. Kitapların sağladığı özgürlük çarpıcı” ifadelerine yer verdi. Şu ana kadar hayranlar siyah hobbit görmediği için dizide bunun nasıl karşılanacağı belli değil. Dizi hakkında ipuçları veren oyuncu ayrıca: “Dizi, filmlerde gördüğümüz zamanın öncesinde geçiyor. Shire ve Tolkien evreninin ilk günleriyle ilgili. Biz yerli Harfoot’uz. Hobbitiz ama bize Harfootlar deniyor. Irk değil kabileyiz. Çok kültürlüyüz. Aramızda siyahi, kahverengi tenli, Asyalı ve hatta Maori tipinde kişiler var.” Yüzüklerin Efendisi hayranlarının hazırladığı sitede Harfootların en yaygın Hobbit ırkı olduğu yazıyor. Diğer Hobbitlerden daha kahverengi olduğu belirtilen Harfootların sakalları olmadığı ve ayakkabı giymediği bilgisi veriliyor.

Bilim insanları duygusal zeka konusunda yepyeni sonuçlar elde etti