WhatsApp dolandırıcıların yeni yöntemi bu kadar da olmaz dedirtti

WhatsApp’ta çoklu cihaz dönemi başlıyor

WhatsApp dolandırıcıların yeni yöntemi kullanıcıları çileden çıkarttı. Hadi gelin hem bu dolandırıcılık yöntemine hem de konu ile ilgili diğer ayrıntılara birlikte bakalım.

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, dolandırıcıların yeni yöntemi nedeniyle tehlikede. Özellikle son dönemlerde bazı dolandırıcılık yöntemlerinin büyük artış gösterdiği açık. Bir annenin kızından mesaj alması üzerine başlayan dolandırıcılık olayı ilginç yerlere doğru gitti.

Dolandırıcılar bu defa sert kayaya çarptı. İskoçya’da yaşanan bir olay herkese örnek olabilecek nitelikte. Dolandırıcılar bir anneye sanki kızından geliyormuş gibi mesaj attı. Mesajın ilerleyen bölümlerinde anneden para talep edildi.

WhatsApp dolandırıcıların yeni merkezi olabilir

Anne kızından gelen bu mesajlara ilk etapta inandı. Ancak sonradan onu hemen arayıp bilgi almak istedi. Dolandırıcılar buna elbette yanaşmadı. Konuşmada kızı iPhone alacağını ve para gerektiğini söylüyordu. Bu duruma şaşıran anne uyanık davrandı. Böylece büyük bir dolandırıcılık faaliyetinin önüne geçilmiş oldu.

WhatsApp dolandırıcıların yeni

Yaşanan bu olay ile birlikte birçok kişi tedirgin oldu. Açıkçası pek beklenen bir durum değildi. Ancak dolandırıcılar akıllara durgunluk verecek boyutta yöntemlere başvurabiliyor. Bu tür yöntemler bazen WhatsApp üzerinden denenirken kimi zaman Facebook ile yapılıyor. Kısacası dolandırıcılar hiç rahat durmuyor. WhatsApp dolandırıcıların yeni yöntemi herkese pes artık dedirtti.

En fazla satılan otomobil modelleri bakın hangileri oldu

Başka bir adam ise benzer bir durum yaşadı. Oğlundan mesaj geldiğini sanan bir baba gerçekten de para göndermeye çalıştı. Ancak onun 2 bin sterlin göndermesine banka engel oldu. Peki siz WhatsApp ile ilgili yaşanan bu dolandırıcılık faaliyeti hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden konu ile ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.