Yüz Tanıma Özellikli Güvenlik Sistemi

HR70

Farklı, esnek ve özellikle kurumlar için tasarlanan PC’leriyle tanınan Shuttle’ın Türkiye distribütörü DataStar, güvenlik amaçlı kullanılan Shuttle HR70 biyometri sistemini satışa sundu.

En yeni yüz tanıma teknolojisine sahip olan Shuttle HR70, hepsi bir arada bir sistem ve kullanıcı dostu arayüzü sayesinde son derece kolay kullanıma sahip.

Hassas ve hızlı yüz tanıma yapabilen sistem, performanslı çift çekirdekli işlemci kullanıyor. İki adet tam HD kamerası, artı-eksi 15 derecelik açılarla yüz tanıma yapabiliyor. HR70’de ek olarak bulunan LED aydınlatma sayesinde düşük ışıklı ortamlarda bile sorunsuz ve güvenli olarak çalışabiliyor. Çok sayıda I/O arabirimine sahip olan Shuttle HR70’e çevre birimleri de bağlanabiliyor. Başta okul, kamu kurumları olmak üzere kurumsal alanda kullanılabilen ürün aynı zamanda apartman, site gibi toplu yaşam alanları için de ideal bir çözüm.

 Shuttle HR70, içindeki çift çekirdekli işlemci sayesinde veritabanında kayıtlı yüzleri kısa sürede arayıp, tanıma işlemini birkaç saniyede yapabiliyor. Hata oranı çok düşük olan ürünün Yanlış Kabul Oranı (FAR) yüzde 1.9, Yanlış Reddetme Oranı (FRR) ise yüzde 0.01 gibi çok düşük oranlar.

HR70

HR70’in alt ve üst bölümünde iki adet 2M piksel tam HD kamera yer alıyor. 60 cm mesafeye kadar özel olarak yapılanarak tanıma yapabiliyor. RS232, RS485 ve GPIO arabirimleri sayesinde farklı cihazlar da sisteme bağlanabiliyor. Özellikle GPIO arabirimi daha sıkı güvenlik uygulamaları için kullanılan mekanizmaları sistemle bütünleştirmede önemli bir özellik olarak sunuluyor.

Shuttle HR70, kullanıcı gereksinimlerine göre işlev ekleyip çıkarabilmeyi sağlayan özelleştirilmiş bir ara yüze sahip. Arka plan, ek tuşlar gibi çeşitli işlevleri sisteme kullanıcılar ekleyebiliyor. Yüz tanıma özelliğine ek olarak parmak izi künyesi ya da RFID kart okuyucusu özellikleri de olan ürün, bu çevre birimleri eklenerek daha fazla koruma, birkaç aşamalı kimlik tanıma yapabilmeyi sağlıyor.

Tek tek kullanılabildiği gibi HR70 grup kullanımına da uygun. Birden fazla HR70, otomatik senkronize edilebiliyor ve bir yönetici ve üye sistemlerden oluşan grup oluşturulabiliyor. Bu şekilde herhangi bir HR70’in yaptığı kayıt, otomatik olarak diğer HR70’lere de işleniyor. Böylece çok şubeli ya da bölümlü kurumlar,  çok yeri yönetmesi gereken işletmeler için verimli ve kolay bir güvenlik sistemi oluşturulabiliyor. Yerleşik Ethernet bağlantısı ya da isteğe bağlı kablosuz ağ seçeneği sayesinde HR70’i uzaktan kontrol etmek de mümkün. Özellikle bakım, onarım için uzaktan erişim olanağı hem maliyet hem de zaman tasarrufu sağlıyor.

Media Markt Türkiye’nin “Smart Kariyer”i Birinci Oldu