TBMM girişlerinde yüz tanıma teknolojisi kullanılacak!

Çin yüz tanıma sistemleriyle

Son dönemlerde güvenlik konusunda ek önlemler almak isteyen TBMM yüz tanıma teknolojisi ile ilgili çalışma yürütüyor. Yapılan bu çalışmaların, olası saldırıları engellemek için gerçekleştirildiği ifade edildi.

TBMM girişleri ile ilgili yapılan ve yüz tanıma teknolojisine dayalı koruma önlemleri, biraz da ürkütücü. Mecliste yer alan kişilerin ve meclis girişinde herhangi bir eylem yapanların, kare kare fotoğrafları emniyete gönderilecek.

TBMM yüz tanıma teknolojisi için çalışıyor

Yüz tanıma teknolojileri genellikle 360° açıya sahip kameralarla sağlanır. Bu kameralar, bütün yüz detaylarını toplar ve belirli bir noktada biriktirir. Sunucularda biriken tüm bilgiler, istenilen her yere gönderilebilir.

TBMM yüz tanıma teknolojisi kullanacak

Özellikle de Yeni Zelanda’da yaşanan olaylar ve dünya genelinde güvenlik tehlikesinin artması TBMM yetkililerinin böyle bir önlem almaya itmiş olabilir. Ayrıca gelen bilgilere göre meclis içerisinde bulunan kişilerin jest ve mimikleri de takip edilecek.

Herhangi bir zaman diliminde aşırı gülenler veya çok fazla tedirgin olanlar, yüz tanıma teknolojisine sahip kameralarla gözlenecek. Ayrıca jest ve mimiklerdeki ciddi abartılar da, kameralar tarafından anında yakalanacak. Kısacası mecliste bulunan herkesin tüm yüz hareketleri saniyesi saniyesine kontrol edilecek.

Bu ay içerisinde meclisin yüz tanıma teknolojisini kullanmaya başlayacağı ifade edildi. Peki siz bu önlemler hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Oy pusulası fotoğrafını sosyal medyada paylaşanlar, dikkat!