Yurt dışından telefon getirme süresi uzatıldı!

Yurt dışından

Yurt dışından telefon getirme süresi bugün Resmi Gazete’de yayınlanan bildiri ile uzatıldı. Peki, yurt dışından kaç yılına kadar telefon getirebileceksiniz?

Kurların fırlaması ile zamlanan telefon fiyatları, kullanıcıları yurt dışından telefon satın almaya yöneltmişti. Ancak bu olayın cazip olmaması için kayıt ücretleri de arttırılmıştı. Bugün ise yurtdışından gelen telefonları kayıt ettirme süresi uzatıldı. Bu olumlu bir cümle gibi görünebilir ancak işin aslı öyle değil.

Yurt dışından telefon getirme süresi 3 yıla çıktı!

Bildiğiniz gibi yurtdışından satın alınan telefonlar tek pasaporta kayıt ettiriliyor ve bu kişi 2 yıl boyunca aynı pasaporta başka bir telefon işletemiyordu. Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan 1111 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yurtdışından gelen telefonların kayıt süresi 2 yıldan 3 yıla çıkarıldı.

OnePlus 7 Pro DxOMark puanı belli oldu!

Bu bildiri ile ayrıca; Avrupa ülkelerinden kargo ile gelen ve değeri 1500 euroyu aşmayan kullanıma mahsus eşyalar için de yüzde 18 vergi alınacak. Diğer ülkelerden gelen ürünlerden ise yüzde 20 vergi alınacak.

Türkiye’de zaten artan fiyatlar ve vergilerden dolayı üst segment bir telefon almak için 7.000 TL gibi korkunç bir rakamı (iPhone Xs Max’te bu fiyat 11.000 TL) gözden çıkarmanız gerekiyordu. Başka ülkelerden gelen telefonların işleme süresinin de uzatılması, telefon satın alımını olumsuz etkileyecek gibi görünüyor.

Yurt dışı