Yurt dışı telefon kayıt ücreti zamlandı!

Yurt dışı telefon kayıt ücreti

Yurt dışı telefon kayıt ücreti bugün Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile zamlandı. Yeni yurt dışı telefon kayıt ücreti fiyatı, ithal edilen telefonlara olan talebi azaltacak gibi görünüyor.

Yurt dışından telefon getirmek kurlar bu seviyede değilken çok mantıklı bir seçimdi. Ancak geçmişte yurt dışından gelen telefonlar için telefon kayıt ücreti alınıyordu. Daha önce makul seviyelerde olan bu ücret, bugün Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile bir anda neredeyse dört katına çıktı.

Resmi Gazete’de, “Ekli “Yolcu Beraberinde Getirilen Telefon Kullanım Harcı Tutarının Yeniden Belirlenmesine Dair Karar’ın yürürlüğe konulmasıyla 492 sayılı Harçlar Kanununun mükerrer 138 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.” ifadesi yer alıyor.

Yurt dışı telefon kayıt ücreti 500 TL oldu!

Alınan karara göre; 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanununa Bağlı 8 sayılı tarifenin VIII- Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izni harcı başlıklı bölümün 1 numaralı fıkrasında yer alan maktu harç tutarı 500 TL olarak yeninden belirlendi.

Huawei Mate 20 Pro Türkiye fiyatı açıklandı!

Yani yurt dışından telefon getirdiğiniz zaman; telefonu Türkiye’de kullanmak için 500 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Örneğin; 999 dolarlık iPhone X’un Amerika’dan satın aldığınızda 5.500 TL civarında bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bu modeli Türkiye’de kullanmak için de 500 TL ödediğinizde toplamda cebinizden 6.000 TL çıkmış oluyor.

Yurt dışı telefon kayıt ücreti

Türkiye’de garantili iPhone X fiyatları 6.500 TL seviyelerinde olması, kişileri telefonu Türkiye’den alınmaya yönlendirebilir. Son olarak bu zam kararının bugünden itibaren geçerli olduğunu belirtelim.