YouTube’dan dizi ve film izlemek mümkün olacak!

youtube red

YouTube’un geçtiğimiz haftalarda duyurduğu yeni servisi Red’in Netflix ile birleşeceğine dair iddialar var. YouTube Red ve Netflix hakkındaki son detaylar haberimizde.

youtube-red-netflix

YouTube Red’i yakından takip edenler için Netflix ile birleşme iddiaları çok şaşılacak bir gelişme değil. Daha YouTube Red resmi olarak duyurulmadan önce bile “YouTube ve Netflix anlaşabilir.” Şeklinde iddialar gündeme geliyordu. Şimdi bu iddiaları masaya yatırmanın zamanı gelmiş görünüyor. Çünkü YouTube Red aktif olarak kullanılmaya başlandı.

Henüz ülkemizde aktif olmasa da YouTube Red, kullanıcılara reklamsız ve çevrimdışı video özelliği sunan bir hizmet olarak kullanımda. Abonelik ücreti karşılığında herhangi bir reklam görmeden video izleyebiliyorsunuz. Gerçek YouTube bağımlıları için bu önemli bir gelişme olsa da aslına bakarsanız pek cazip değil. Servisin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi adına reklamsız ve çevrimdışı izlemek yeterince ikna değil. İşte bu noktada devreye Netflix girebilir.

Netflix, ülkemizde kullanılmayan bir video içerik platformu. TV şovları, diziler ve filmlerin yer aldığı Netflix de belirli bir ücret karşılığında yayın yapıyor. Bu noktada eski diziler ve filmler için Google’ın yayın şirketlerine gitmesi oldukça mantıksız. Çünkü zaten bu içerikleri sunan Netflix, Amazon Prime ve Hulu gibi servisler var. Eğer Google, bu saydığımız video içerik platformlarından biriyle anlaşırsa, çok zahmete girmeden YouTube üzerinden dizi ve filmleri yayınlayabilecek. Tabii ki bundan sadece YouTube Red üyeleri faydalanabilecek.

Kasım ayının popüler Android araçları! (Widget)