YouTube İnternet Servis Sağlayıcılarını Suçladı

YouTube İnternet Servis Sağlayıcılarını Suçladı

Videolarda yaşanan takılma ve düşük çözünürlük gibi sorunların sebebi olarak internet servis sağlayıcılarını gösteren YouTube yeni bir tartışmayı başlattı.

Tüm dünyada en çok kullanılan video paylaşım platformu olan YouTube, internet servis sağlayıcıları karşısında beklenmedik bir tavır sergiledi. Video izlerken yaşanan yavaşlama, çözünürlük düşüklüğü ve takılma gibi sorunlar için mesuliyet kabul etmeyen YouTube, bu tür durumlar için internet servis sağlayacılarını suçlamaktan geri kalmadı.

YouTube

Bu durumu kullanıcılarına katılmak için girişimlerde bulunan firma, internet servis sağlayıcılarının sunduğu performansın ölçülmesini sağlayan Video Quality Report servisini kullanıcılarına sundu. Daha önce de online içerik sağlayıcısı Netflix benzer bir tepki göstermiş ve yüksek çözünürlükte video izleyememekten şikayet eden kullanıcılarına karşı internet servis sağlayıcılarını suçlamıştı. Bu açıklamasından sonra servis sağlayıcıları ile karşılıklı bir atışmanın içine giren Netflix‘e benzer bir açıklamada bulunan YouTube‘un da servis sağlayıcılarından tepki görüp görmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

PS4 ve Xbox One İçin PES 2015 Kesinleşti