Meta yapay zeka projeleri için milyon dolarlar harcıyor

Meta yapay zeka projeleri için milyon dolarlar harcıyor

Meta yapay zeka projeleri için para harcamaya devam ediyor. İşte tüm detaylar.

Meta’nın gelecekteki bir yapay zeka ürünü, ünlülerle sohbet etmenizi sağlayabilir. Bloomberg ve The New York Times’a göre şirket, yapay zeka projeleri için çeşitli Hollywood ajanslarından ünlülerin yanı sıra Awkwafina, Judi Dench ve Keegan-Michael Key ile görüşmelerde bulunuyor. Görünüşe göre şirket, Hollywood isimlerinin seslerini Siri ve Google Asistan’a benzeyen, MetaAI adı verilen, konuşmaya dayalı, üretken bir AI-slash-dijital asistana dahil etmeyi planlıyor. Şirket, bu kişilerin seslerini kaydetmeyi ve bunları Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp ve hatta Ray-Ban Meta gözlüklerinde mümkün olduğu kadar çok durumda kullanma hakkını güvence altına almayı planlıyor.

Bloomberg, her iki tarafın da kullanım şartları üzerinde anlaşamaması nedeniyle müzakerelerin birçok kez başlatıldığını ve durdurulduğunu söylüyor. Şimdilik bir zaman sınırına karar vermiş görünüyorlar; bu da şirketin kaydettiği herhangi bir sesin yalnızca belirli bir süre boyunca kullanılabileceği anlamına geliyor. Ancak oyuncularla olan anlaşmalar, sözleşmeleri bitene kadar yenilenebilir veya uzatılabilir.

Meta yapay zeka projeleri için milyon dolarlar harcıyor

Meta ile şartlar konusunda anlaşmaya vardığı bildirilse de, aktörlerin temsilcileri hâlâ daha sıkı bir anlaşma için pazarlık yapmayı düşünüyor. Hatırlarsanız Hollywood yıldızları geçen yıl greve gittiğinde aktörleri yapay zekadan kaynaklanan iş kaybı tehdidinden koruyacak hükümlerin oluşturulması için mücadele etmişlerdi. Bu şartlara göre bir şirketin, yapay zeka tarafından oluşturulan benzerlerini kullanabilmesi için oyunculara ödeme yapması ve onların onayını alması gerekecek. Şirket, görüştüğü oyuncularla anlaşmaya varırsa onlara milyonlarca dolar ücret ödeyebilecek.

Black Ops 6’da Zombi Modu Olacak Mı? Beklenen Açıklama Geldi