YouTube videolarını karaoke şarkılarına dönüştürmek çok kolay!

YouTube videolarını karaoke şarkılarına dönüştürmek

Bazı kişilerin çokça tercih ettiği YouTube videolarını karaoke şarkılarına dönüştürmek artık o kadar zor değil. Geliştirilen bir web sitesi sayesinde bu, hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Birçok parçaların karaoke versiyonunu bulamayanların yardımına koşacak bir platform şu an mevcut. Youka ismindeki web sitesi, herhangi bir YouTube videosundan karaoke şarkıları oluşturabiliyor. Ücretsiz olarak hizmet veren Youka, vokalleri şarkılardan ayırıyor ve çevrimiçi sitelerden şarkı sözlerini çekerek orjinal bir karaoke deneyimi sunuyor.

YouTube videolarını karaoke şarkılarına dönüştürmek Youka ile mümkün

Bu uygulamayı ilk kez duyuran teknoloji uzmanı Andy Baio, hizmetin şarkıları vokallerden izole eden açık kaynaklı bir yapay zeka aracı olan Spleeter’i kullandığını ifade etti.

YouTube videolarını karaoke şarkılarına dönüştürmek yeni

Bu uygulama, online olarak kullanılabilecek şarkı sözleri olduğu sürece, her şarkı üzerinde çalışma imkanı sunuyor. Dil seçeneklerinde yalnızca birkaç dil gösterilse de, Youka’nın yaratıcısı, 108’den fazla dili desteklediğini ve İngilizce olmayan şarkılar için de çalıştığını söyledi. Web sitesi sadece vokalleri şarkıdan ayırmıyor. Buna ek olarak enstrüman kısımlarını çıkardığınızda, sadece vokal kısmı ile çalışmanız da mümkün. 

Ayrıca vokalleri yok ederken kusursuz sonuçlar elde etmekle kalmıyor, sesler zayıf bir şekilde ayırt edilebiliyor. Böylece servis şaşırtıcı derecede hızlı ve etkili olabiliyor. Şarkı videolarının yanı sıra vlog gibi normal videolar üzerinde de çalışmak mümkün. Sizce geliştirilen bu yeni teknoloji kullanıcılar tarafından beğenilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei yeni katlanabilir telefonu için tarih verdi!