İnternet Bağlantısı Olmadan da Youtube Videoları İzlenebilecek

you

Google firmasının göz bebeği gibi baktığı Youtube’dan yeni bir uygulama geldi. Bu uygulama kullanıcılara internete bağlı olmadıkları zamanda Youtube videolarını izleme imkanı sunuyor. Daha önce de dile getirilen bu uygulama Youtube tarafından çekinceli karşılanmıştı.

Youtube telif haklarının ihlal edilebileceğini gerekçe göstererek, internet olmadan da videoların izlenebilmesini sağlayacak olan uygulamayı rafa kaldırmıştı. Ancak yeni bir kararla bu duruma Youtube sıcak bakabileceğini söyledi. İleriki günlerde yapılacak bir güncelleme ile bu özellik aktive edilecektir. Böylece mobilinizden internete bağlandığınızda Youtube videolarını arşivleye bileceksiniz. Arşivlediğiniz videoları daha sonradan izleyebileceksiniz. Bu özellik sayesinde internetin daha ekonomik olduğu bir yerde mobilinizden Youtube bağlantısı kurduysanız ve zamanınız da seçtiğiniz videoları izlemeye müsait değilse, hemen mobil cihazınıza videoları indirerek, daha uygun bir anda izleyebilme şansını elde edeceksiniz.

you

Ancak indirdiğiniz videoları her zaman arşivinizde aktif tutabilmek için 48 saatte bir internet bağlantısı kurmanız gerekecek. Eğer 48 saat içerisinde internet bağlantısı kurmazsanız videolar telefonunuzda çalışır bir durumda olmayacaktır. Videoları telefonunuzda ne kadar izlediyseniz, internete bağlandığınızda  izleme sayısı ilgili video için Youtube’da görülecektir.

Ayrıca offline olarak Youtube videolarını izlediğinizde reklamlarla yine muhatap olacaksınız. Dilerseniz offline modunu kapatarak, reklamları videolarda engelleyebilirsiniz. Aslında bu uygulama çok iyi oldu. Çünkü internet bağlantısının mümkün olmadığı yerlerde önceden arşivlediğimiz Youtube videolarını izleyebiliriz. Mesela uçak yolculuklarına çıkmadan veya hızlı trene binmeden önce Youtube videoalarından şetçiklerimizi arşive yaparak, bu gibi alanlarda zamanımızı daha eğlenceli hale getirebiliriz.

Kısa zaman sonra Youtube bu uygulamayı etkinleştireceğini bildirdi. Mobilinizden kısa zaman sonra Youtue videolarını indirebilirsiniz.