Keenetic Omni DSL N300 Wi-Fi Mesh VDSL2/ADSL2+ Router hem güvenlik hem de hız sunuyor!

Omni DSL 01

#İŞBİRLİĞİ

Keenetic Omni DSL N300 Wi-Fi Mesh VDSL2/ADSL2+ Router, kullanıcılara hem güvenlik hem de hız sunuyor! İşte Omni DSL N300 Wi-Fi Mesh VDSL2/ADSL2+ incelemesi

Keenetic ürün ailesinin ev ve işletmeler için sunduğu DSL destekli modem router ailesinin giriş seviyesi üyesi Keenetic Omni DSL. Tüm Keenetic ürünleri gibi Omni DSL de gelişmiş ve bulut tabanlı KeeneticOS ile birlikte geliyor.

Omni DSL internet bağlantısı için sunduğu temel özelliklerine ek rakiplerinden ayrılmasını sağlayan güzel özelliklerle geliyor. Bu özellikleri birlikte inceleyelim.

Hem Modem Hem Wi-Fi Mesh

Keenetic Omni DSL kullanıcılarına gelişmiş ve sorunsuz bir kablosuz ağ sunuyor. Sahip olduğu 802.11k/v/r protokolleri sayesinde Keenetic Omni DSL diğer tüm Keenetic ürünleri ile birlikte Wi-Fi Mesh olarak çalışabiliyor.

Bu özelliği sayesinde tüm ölçekteki ev ve işletmeler için uygun fiyatlı Wi-Fi mesh sistemleri oluşturulmasına imkan tanıyor. Örneğin, Omni DSL cihazının yanına Keenetic Lite’ı Wi-Fi mesh sisteminize dahil edebilir. Tek bir yerden kolayca ağınızı yönetir ve kesintisiz internet bağlantısı sağlarsınız.

Omni DSL 06

Omni DSL’i burada rakiplerinden ayıran en temel özellik hem VDSL/ADSL modem olarak çalışması hem de Wi-Fi mesh sistemine dahil edilebilmesi. Eğer hattınız DSL ise diğer markalarda Wi-Fi Mesh sistemi ile kullanabilmek için bir de ek modem almanız gerekirken Omni DSL bu ihtiyacı ortadan kaldırmış.

Harici Antenlere Ek Kablosuz Güçlendiriciler

Omni DSL de 2 adet 5 dBi gücünde yönlenebilir harici antenler mevcut. Bu sayede ev kullanıcılarının kablosuz ağ ihtiyacını iyi bir şekilde karşılıyor.

Omni DSL 01

Fakat antenlere ek olarak cihazın boardunda zayıf mobil sinyallerin cihaza güçlendirilerek alınmasını sağlayan 2 adet de kablosuz güçlendirici (amplifier) mevcut.

Yedeklenebilir Güvenilir İnternet

Omni DSL sonlandırılabildiği internet türleri ve yapabildikleri dikkate alındığında boyundan büyük işler çıkarıyor denebilir.

Omni DSL’de birden fazla internet istenirse aynı anda farklı cihazlarda kullanılmak için sonlandırılabilir, istenirse de yedeklilik için kullanılabiliyor. Örneğin, DSL hattınıza ek olarak Fiber internetinizi ethernet portu ile sonlandırabilirsiniz. Keenetic WISP teknolojisini de yedeklilik ve eş zamanlı olarak kullanmaya imkan tanıyor.

Akıllı telefonunuzun hotspot özelliğini kullanarak mobil cihazınızdaki internet planınızı Omni DSL üzerinden ağdaki diğer cihazlarla da paylaşabiliyorsunuz. Ya da dilerseniz USB portuna USB dongle takarak internetinizi 3G/4G dongle ile sonlandırabilirsiniz. Örneğin; eczane gibi internet erişiminin kritik olduğu bir yerde DSL üzerinden erişimin gittiğini düşünelim.

Omni DSL 08

Omni DSL cihazında WISP özelliğini aktif hale getirerek POS cihazı, kamera ve alarm gibi kritik cihazlarınızın kesintisiz bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.

KeeneticOS İşletim Sistemi ve Ekle Çıkar Bileşenler

Omni DSL, KeeneticOS bulut temelli mimarisi ve sezgisel arayüzü sayesinde kullanıcılara kurulumdan yönetime kadar kolaylık sağlıyor. KeeneticOS üzerindeki arama özelliği sayesinde ihtiyacınız olan meniye kolaylıkla gidebilir, isterseniz tamamı Türkçe olan teknik makalelere erişebilirsiniz.

Omni DSL ve diğer Keenetic cihazlarda sunulan ekle-çıkar bileşenler kullanıcıya üst düzey bir özgürlük sağlıyor. Dilediğiniz bileşeni yükleyip, kullanmadığınızı çıkarmakta özgürsünüz.

Razer DeathAdder v2 Gaming Mouse inceleme

Örneğin, VPN bağlantıları sağlamak isterseniz VPN bileşenini yazılımınıza ekleyerek özelliği aktif hale getirebilirsiniz. Ya da işletmenizde misafirlerinize hotspot üzerinden internet erişimi sağlamak isterseniz Captive Portal ve Hotspot bileşenini indirmeniz işinizi görecektir.

Keenetic Omni DSL ve diğer Keenetic cihazlarda sunulan bazı bileşenler şöyle sıralabilir: Bittrorrent, OpenVPN, Captive Portal, Packet Capture gibi.

Keenetic Omni DSL N300 Wi-Fi Mesh VDSL2/ADSL2+

Güvenlik En Üst Seviyede

Omni DSL yüksek güvenlikli bir cihaz. Portlarından kablosuz erişimine kadar tüm güvenlik önlemleri cihazda alınmış. Keenetic Omni DSL’de sunulan ethernet portları yönetilebilir portlar. VLAN etiketleri sayesinde herbir port farklı VLAN lara ayrılabiliyor.

Örneğin misafirleriniz için sunduğunuz ağ sadece internete erişebilirken, iç ağınızdaki istemci cihazlardan yalıtılmış oluyor. Benzer şekilde evinizde bulunan düşük güvenlikli IoT cihazlar istemci izolasyonu sayesinde daha güvenli hale getiriliyor.

Omni DSL ve diğer Keenetic ürünleri en güncel kablosuz şifreleme teknolojisi olan WPA3 ve OWE desteklerine sahip. Bu sayede güvenliğine artık şüphe ile bakılan WPA2 yerine kablosuz ağınızı en güvenilir hale getirmiş oluyorsunuz.

Ücretsiz Mobil Uygulama ve KeenDNS

Omni DSL cihazı ve diğer Keenetic modelleri ücretsiz mobil uygulama ile hem kolay kurulum hem de uzakan ağ yönetim imkanı sağlanıyor. Mobil uygulama üzerinden sadece cihazın altında bulunan QR kodu okutarak internet kurulumu gerçekleştirilebiliyor.

Kurulum tamamlandıktan sonra cihazla ilgili ayarların çoğu mobil uygulama üzerinden yapılabiliyor. Ebeveyn kontrolleri, cihaz istatistikleri, aile profilleri ve diğer uygulamalar mobil uygulamadan yönetilebiliyor.

Omni DSL’in sunduğu ücretsiz HTTPS sertifikalı KeenDNS servisi sayesinde cihazınıza dilediğiniz yerden erişebiliyorsunuz. Sadece cihazınıza değil, cihazınızda çalıştırdığınız web servislerine de uzaktan erişebiliyorsunuz.

Örneğin; bir web sunucunuz var ise web.teknoloji.keenetic.pro gibi bir adresi kullanabilirsiniz. Ya da IP kameralarınıza veya NVR cihazınıza camera.abcfirması.keenetic.pro adresinden erişebiliyorsunuz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”


Yorumlar kapatıldı.