YouTube Türkiye temsilcisi atayacağını açıkladı

YouTube Türkiye temsilcisi

Google’ın sahibi olduğu YouTube Türkiye temsilcisi atayacağını açıkladı. Türkiye’deki kanunlara YouTube da uyacak. İşte detaylar.

Türkiye’de geçtiğimiz aylarda sosyal medya düzenlemesi kanunu yürürlüğe girmişti. Bu yürürlülük doğrultusunda ülkemizde faaliyet gösteren sosyal medya kuruluşları temsilci atamak zorundaydı. Bugün ise Google’ın sahibi olduğu YouTube Türkiye temsilcisi atayacağını açıkladı. Türkiye’deki kanunlara artık YouTube da uyum sağlayacak.

Google rekabet kurumu cezası için konuştu kabul etmiyorlar

Bu süreçte Twitter ve Facebook’a iki defa para cezası kesilmişti. 3. cezada ise trafik akışlarında yüzde 80’e varan yavaşlatmalar yapılacak. YouTube’un 3. yaptırımı beklemeden temsilci atadığını duyurması oldukça sevindirici. Umarız ilerleyen günlerde Twitter ve Facebook cephesinden de bir temsilci atılımı görürüz.

YouTube’dan gelen açıklamaya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

“YouTube olarak şeffaflığa, ifade özgürlüğüne ve bilgi erişimine olan bağlılığımızı korurken, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki yerel yasa ve düzenlemelere uymak için her zaman özen gösteriyoruz. Kısa bir süre önce düzenlenen 5651 sayılı kanunla sosyal ağ platformları için getirilen yeni yükümlülükleri son bir kaç aydır bütün boyutları ile inceledik. YouTube’un Türkiye’deki içerik üreticileri ve kullanıcılar için ne kadar önemli olduğunu biliyor, her gün on binlerce içerik üreticisinin YouTube’da yarattığı çok sesli özgün dünyayı ilgiyle takip ediyoruz. Bunun bilinciyle ve ilkelerimize bağlı kalarak YouTube için yerel bir tüzel kişi temsilci atama sürecini başlatma kararı aldık. Türkiye’deki yetkililerle de paylaştığımız bu kararı almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz”.