Google rekabet kurumu cezası için konuştu kabul etmiyorlar

Google Chrome

Geçtiğimiz günlerde biraz can sıkan Google rekabet kurumu cezası, yavaş yavaş bazı detaylara kavuştu. İşte konuyla alakalı tüm detaylar.

Geçtiğimiz günlerde 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun ile birlikte Google rekabet kurumu cezası haberleri gelmişti. Yaklaşık olarak 196 milyon 708 bin 54 lira idari para cezası, her ne kadar Google için önemli olmasa bile emsal teşkil ediyor.

Başka şirketler, Google’a dava açabilir. Böyle bir durumda, firmanın zarar etmeyeceğini kimse garanti edemez. Zaten Google bu durumun farkında ve hemen önlem almak istiyor. Bu sayede, hem cezalardan hem de yeni dava süreçlerinden kurtulabilir. Ancak ne yazık ki bu o kadar kolay değil.

Google internet üzerinden haksız rekabet mi yaratıyor

Rekabet Kurumu tarafından verilen ceza ile birlikte Google, ilk başlarda ne yapacağını şaşırdı. Firma, Rekabet Kurumu’nun kendilerini yanlış anlamış olabileceğine özellikle vurgu yaptı. Peki gerçekten de Rekabet Kurumu Google’ın ne yaptığını tam olarak bilmiyor mu?

Google rekabet kurumu cezası

Elbette Rekabet Kurumu firmanın nasıl bir kazanç sistemine sahip olduğunu biliyor. Asıl problem Google’ın kazanç sisteminden ziyade diğer kullanıcıları dışlaması. Yani birçok çalışma yapması sayesinde ön sıralara gelen firmalar, başka bir şirketin reklam vermesinden dolayı yerini kaybedebiliyor.

Rekabet Kurumu, bunun kesinlikle rekabet kurallarına uymadığını düşünüyor. Google, kendi kazanç sağlama politikasından asla vazgeçmiyor. Rekabet Kurumu da yine bu sistemi cezalandırmakta kararlı. Bakalım ikilinin restleşmesi nereye kadar devam edecek.