YouTube tasarım güncellemesi ile dikkatleri üzerine çekti

YouTube, içerik oluşturucuların düzeltmeler yapmasını kolaylaştıracak

Dünyanın en popüler video paylaşım platformu YouTube, yeni bir tasarım güncellemesine gidiyor. İşte detaylar!

YouTube tasarım güncellemesi ile dikkatleri üzerine çekti. Sosyal platformlar içerisinde vazgeçilmez konumda olan YouTube, kullanım deneyimini arttırmanın yollarını arıyor. Bunun için daha önce de çeşitli değişikliklere giden platform, şimdi yeni bir güncellemeyle karşımıza çıkacak.

YouTube

Gelen bilgiler ise bu güncellemenin tamamen tasarımla alakalı olduğu yönünde. Peki ama YouTube artık nasıl görünecek? Aslına bakarsanız çok radikal değişimler söz konusu değil. Şirket ufak tefek dokunuşlarla kullanım deneyimini iyileştirmenin yollarını aramış.

WhatsApp Image 2022 09 25 at 14.22.51

YouTube tasarım güncellemesi ile dikkatleri üzerine çekti

Popüler video paylaşım uygulaması YouTube, sonunda beklenen güncellemeyi hayata geçiriyor. Söz konusu platform, böylece bir dizi tasarım değişikliği ile daha kaliteli hizmet vermiş olacak. Peki ama siteye girdiğimizde artık bizleri nasıl bir görünüm karşılayacak? Demin de ifade ettiğimiz gibi, YouTube radikal değişiklikleri ev sahipliği yapmayacak. Yapılan küçük değişikliklerin arasında video aratma kutucuğunun kapsül şekline bürünmesi ve ana ekran renginin tamamen siyah olması yer alıyor. Ayrıca video kenarlıklarının köşeliden yuvarlak biçimine döndürüldüğü de görülüyor.

YouTube, platformuna katı kurallar getiriyor

YouTube daha önce reklam politikası ile gündeme gelmişti. Gelen haberlerden maalesef ki artık çok daha fazla reklam izleyeceğimizi öğrenmiştik. Tabii buna YouTube Premium kullanıcıları dahil değil ve şirketin amacı da kullanıcıları ücretli uygulamasına yönlendirmek. Bunun ne gibi sonuçlar doğuracağını ise sadece zaman gösterecek.

Netflix kendi oyun stüdyosunu kuruyor