Razer Kishi V2 ile hem Android hem de PC oyunlarını oynayın

hy gfjgj

#İŞBİRLİĞİ

Razer‘dan oyuncuların yüzünü güldürecek yeni bir hamle geldi! Razer Kishi V2 for Android gamepad, mobil oyun keyfi yaşamak isteyenler için bire bir çözüm. Üstelik, yalnızca Android marketteki oyunları değil, isterseniz PC’nizdeki AAA oyunları da stream ederek oynama şansınız var. Ürün, beraberinde gelen yazılım desteğiyle de kullanılabilirliğini önemli ölçüde artırıyor. Şimdi detaylara birlikte bakalım.

Razer Kishi V2 for Android gamepad, Android telefonlar için hazırlanmış bir ürün. Dayanıklı plastik malzeme kullanılarak hazırlanan cihaz, yaklaşık 123 gram ağırlıkta. Yani telefonunuzu da taktığınızda, ortaya çok da ağır bir durum çıkmıyor. Böylece uzun süreli mobil oyun deneyimleri yaşayabilirsiniz. Zaten Razer’ın amaçlarından bir tanesi de bu;

“Uzun süreli oyun deneyimleri için tasarlandı. Hem konforlu kullanım hem de taşınabilirlik önemli. Dolayısıyla her tuş da doğru noktada konumlandırıldı.”

Ürünü Android telefonla bir araya getirip kullanmak gayet kolay. İlk versiyona kıyasla bu kez daha sağlam, telefonu taktığınızda kolay kolay düşmeyecek bir yapı hazırlanmış. Ürün yaklaşık 17 cm’lik açıklık sunabiliyor. Böylece ister 6.1 inç ekranlı telefonunuz olsun, ister 6.5, isterseniz de 6.7 inç…

Razer Kishi V2 ile hem Android hem de PC oyunlarını oynayın

Ürün, ilk versiyona kıyasla daha geniş yelpaze sunuyor…

İlk versiyonda bazı telefonların yerleşimi tarafında sorunlar vardı ve bu da gamepad’in sağlıklı kullanımını engelliyordu. Bu yeni versiyon ise, bazı telefonları kılıflarıyla dahi kullanmanıza yardımcı olabiliyor. Pek çok farklı ekran boyutuna göre saniyeler içinde ayarlama yapabiliyor ve cihazı telefonunuzun Type-C portuna entegre ediyorsunuz.

Tasarım detaylarına baktığımızda, telefonun ortada, kontrol mekanizmasının da sağ ve sol tarafta eşit olarak konumlandırılması hoşumuza gitti. Bu hem denge hem de kolay kontrol imkânı için önemli.

D-Pad, tetik tuşları ve özelleştirilebilir fonksiyon tuşlarına sahibiz. Yani bir konsol gamepad’inde görebileceğiniz tuşların büyük kısmı burada da var ve hatta Razer’ın ekstra sunduğu tuşlar da var. Örneğin, oyun esnasında hemen ekran görüntüsü alıp paylaşabilmenize imkân sunan bir kısayol tuşu var.

Öte yandan, Nexus tuşu da var, ki böylece Razer Nexus arayüzüne geçiş yapıyorsunuz. Burada, gamepad ile uyumlu oyunları türlerine göre listeleyebilir ve özelleştirilebilen fonksiyon tuşlarına yeni görevler atayabilirsiniz.

Hatta, bu arayüz üzerinden canlı yayın dahi yapabilirsiniz. Seçeneklere baktığımızda, Facebook Gaming ve YouTube’u görüyoruz. Önemli bir not olarak, bazı oyunların canlı yayın esnasında sesleri vermediğini belirtelim.

Kendi fikrimi paylaşmam gerekirse, bu gamepad ile birlikte akıllı telefonumun bir Nintendo Switch, bir PlayStation Vita formunu aldığını ve gerçekten de mobil oyun konsolu deneyimi yaşadığımı söylemeliyim.

Peki hangi oyunları oynayabiliriz?

Ürün, Android’teki klasik oyun kontrol şemasını benimsiyor. Yani Google Play Store’daki pek çok oyunla uyumlu çalışıyor. Örneğin Minecraft, Dead Trigger, Diablo, Dead Cells ve Asphalt 9 gibi. Tabii bazı oyunlarda uyumsuzluklar da olabiliyor, ki bunu da belirtelim. Uyumlu oyunları görebilmek için Nexus yazılımını açmanız ve oradaki oyun listesine göz atmanız yeterli oluyor.

Cihaz, Nvidia’nın GeForce Now servisine de destek veriyor. Eğer bu platforma üyeyseniz, pek çok AAA kalitede PC oyununu mobil cihazınız üzerinden de gamepad ile rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Gamepad’in tuşları güzel konumlandırılmış, basış hisleri güzel ve hem konumlandırma hem de yükseklikleri itibarıyla tuşları kolay kolay karıştırmıyorsunuz.

Tabii fiziksel tuşların olması, parmaklarınızı ekranın üzerinden çekeceğiniz anlamını taşıyor. Böylece ekranda daha fazla görüş alanına da sahip oluyorsunuz. Bu, özellikle rekabetçi online oyunlarda rakiplerinizin birkaç adım önüne geçmenize de imkân sunuyor.

Razer Kishi V2 ile hem Android hem de PC oyunlarını oynayın

Peki oyun esnasında telefonun azalan şarj seviyesini nasıl yükseltebiliriz?

Razer Kishi V2 for Android gamepad, Type-C bağlantı noktasına sahip. Yani telefona bağlıyken, Type-C kablo aracılığıyla şarj işlemini de başlatabiliyorsunuz. Bir yandan oynarken bir yandan da telefonunuz şarj oluyor. Şarj kablosunun elinizi çok da rahatsız etmediğini söyleyebiliriz.

Bu arada, biz denemedik ama internette gördüğümüz bazı videolarda, bu gamepad’i katlanabilir ekranlı telefonlarla deneyenler de var. Evet, onlarla da çalışıyor, ama ne kadar konforludur bilemiyoruz.

Razer Kishi V2 for Android gamepad hakkında bu bilgiler de önemli:

– Maksimum desteklenen telefon kalınlığı: 11.5mm

– En azından olması gereken Android sürümü: Android 9.0 Pie

– Uyumlu oyunları anlayabilmek için: Razer Nexus uygulamasını açmanız yeterli. Uyumlu oyunlar burada listeleniyor.

– Ürün, telefonun hoparlör çıkışını engelliyor mu: Genellikle hayır, ama istisna modeller olabilir.

– Razer Kishi V2’de dahili pil var mı: Hayır, yok. Telefonun pili kullanılıyor.

– iOS uyumu: Bu bahsettiğimiz ürün, Android uyumlu. Ama iOS uyumlu versiyonu da var.

– Yurt dışı satış fiyatı: 100 dolar.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei Nova Y90 akıllı telefon inceleme