Google Hangouts’ta tasarım güncellemesi!

hangouts

Google’ın yepyeni modern materyal tasarım anlayışı, Hangouts’la yeniden karşımızda. Yeni arayüz çok daha işlevsel ve modern bir görüntüye sahip.

Materyal tasarım Hangouts sohbet ekranına da uğradı

Bildiğiniz gibi Google, bu senenin I/O konferansıyla beraber yeni materyal tasarımını duyurdu. Google Product Sans yazı tipi, daha yumuşak köşe hatları ve gölgesiz nesnelerin dahil olduğu tasarım, pek çok Google uygulamasının ardından sesli/görüntülü görüşme uygulaması Hangouts’a da uğruyor. Materyal tasarımın Google Chrome gibi büyük çaplı uygulamalarda da yerini alması için çalışmaların sürdüğünü hatırlatmakta fayda var.

Ekran görüntüsünde de görebileceğiniz üzere uygulamanın sohbet ekranı, esasında temel olarak eski dizaynını koruyor. Geliştirmeler benzer çizgilerin üzerine kurulmuş. Sonucunda ise daha kullanışlı, daha şık ve güncellenmiş bir web arayüzü ortaya konmuş. Yeni barlar ve menülerle kullanım ciddi şekilde kolaylaştırılmış.

Bu başarılı çalışmanın başta Google Chrome olmak üzere diğer uygulamalara da başarılı şekilde uygulanmasını umut ediyoruz. Sözü edilmişken, popüler web tarayıcısı üzerindeki güncelleme çalışmaları hala sürüyor.

Half Life 3, Gamescom’da duyurulabilir!