YouTube’a 15 Yeni Dil Seçeneği ve Tasarım

youtube4

Video konusundaki liderliğini sürdüren ve Dünyanın en büyük 2. Arama Motoru olarak nitelendirilen YouTube, platforma yeni dil seçenekleri eklemeye devam ediyor.

Yeni eklenen 15 dil seçeneği ile birlikte platformdaki toplam dil sayısı 76’ya yükseldi. YouTube’a eklenen diller arasında ise; Arnavutça, Azerice, Ermenice, Gürcüce, Kazakça, Kmerce, Kırgızca, Laoca, Makedonca, Moğolca, Burmaca, Nepalce, Pencapça, Sinhala dili ve Özbekçe yer alıyor.

YouTube’un uzun süredir değiştirmediği video oynatıcı tasarımı, yapılan bir keşfe göre yakın zaman içinde değişecekmiş. Üstelik bu yeniliği küçük bir numarayla siz de deneyebilirsiniz.

YouTube’un yeni oynatıcısını, farklı yerlerde gördüğümüz modern yürütücüleri örnek alıyor. Yenilenen tasarımda daha basit düğmeler, menülerdeki küçük değişiklikler ve birkaç yeni animasyon dikkat çekiyor.

youtube

 

Örneğin yürüt/duraklat düğmesi, üzerine tıklandığında azıcık şekil değiştiriyor. Yenilenen tasarım henüz herkese sunulmasa da YouTube’un bilgisayarınıza bıraktığı cookie üzerinde değişiklik yaparak onu şimdiden denemeniz de mümkün.

Bunu yapmanın en kolay yolu; EditThisCookie adındaki eklentiyi indirip, herhangi bir YouTube videosunu açıp, “VISITOR_INFO1_LIVE” alanını bulup değeri “Q06SngRDTGA” olarak değiştirmekten geçiyor. Bunun yanında dili “US English” olarak ayarlamanız da şart.