YouTube, reklam gelirini Shorts içerik oluşturucularıyla paylaşacak

YouTube Shorts yeni özelliğini duyurdu

YouTube, kısa video içerik oluşturucularının platformundan çok daha fazla para kazanmasını sağlayacak İş Ortağı Programında büyük bir değişiklik yaptı. İşte tüm detaylar.

Şirket, TikTok rakibi YouTube Shorts’ta reklam gelirlerini içerik oluşturucularla paylaşacağını duyurdu. “Gelecek yılın başlarında” yürürlüğe girecek olan değişiklikler, YouTube’un işine yarayabilir. Zira düşük içerik oluşturucu fonu ödemelerinden şikayet alan TikTok yerine herkes popüler video platformuna geçebilir. YouTube Baş Ürün Sorumlusu Neal Mahon, haberi duyuran bir etkinlik sırasında, “Bu, herhangi bir platformda herhangi bir ölçekte kısa biçimli video için ilk kez gerçek gelir paylaşımı anlamına geliyor” dedi.

YouTube, reklam gelirini Shorts içerik oluşturucularıyla paylaşacak

Yeni gelir paylaşım programıyla, 90 günlük bir süre içinde Shorts’ta 10 milyon görüntüleme alan içerik oluşturucular, İş Ortağı Programına katılmak için başvurabilirler. TikTok gibi, Shorts’taki reklamlar, özet akışındaki videolar arasında görünecek. Şirket Mayıs ayında Shorts reklamları denemeye başladı. Mohan, reklamlardan elde edilen gelirin bir havuzda toplanıp yaratıcılar arasında paylaştırılacağını söyledi. İçerik oluşturucular, müzik kullanıp kullanmadıklarına bakılmaksızın reklamlarda yüzde 45’lik bir kesinti alacak.

Şimdiye kadar YouTube’un Shorts için ayrılmış 100 milyon dolarlık bir içerik oluşturucu fonu vardı. Ancak içerik oluşturucular uzun süredir bu tür fonların yetersiz olduğundan şikayet etmeye başladı. Şu anda sosyal medya platformları arasında ciddi bir rekabet söz konusu olduğundan bünyelerine içerik oluşturucuları çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Sensormatic , yoluna Securitas Technology ismiyle devam edecek