Donald Trump, Twitter’dan atıldı!

Donald Trump, Twitter'dan atıldı

Birkaç gün önce,  Donald Trump Twitter hesabı geçici olarak askıya alındı. Şirket, şartlarının daha fazla ihlal edilmemesi konusunda uyardı. Bugün sızan haberlere göre Twitter, başkanın bugün yayınladığı bazı tweet’lerinin politikalarını ihlal ettiğini ve bunun sonucunda kişisel @realdonaldtrump hesabının artık aktif olmadığını duyurdu.

Trump 2009‘da hesabı oluşturduğundan beri 56.000’den fazla tweet attı ve 88 milyondan fazla takipçisi vardı.@POTUS hesabı hala Twitter’da mevcut, ancak Trump’ın retweet’lediği tweet’ler olmadan çok pasif görünüyor. Aynı şey resmi kampanya hesabı @TeamTrump için de geçerli ve diğer Trump aile üyelerini de hesaba katıyor.

Twitter’a göre, bu sabah yayınlanan iki tweet ülkedeki son güncel olaylara ek olarak olaylara nefret ve şiddet eylemlerini uyandırma potansiyeline sahipti. Sosyal platform, 6 Ocak 2021’de meydana gelen şiddet eylemlerinin bir daha tekrarlanmaması için elinden geleni yapmak istediğini belirtti. Son atılan tweetlerin şiddet ve nefret eylemlerine teşvik etmeye müsait olarak yorumlandı.

Donald Trump Twitter hesabı kapatıldı

Donald Trump, Twitter'dan atıldı

POTUS hesabı hala Twitter’da mevcut, ancak Trump’ın retweet’leri olmadan çok pasif görünüyor. Aynı şey resmi kampanya hesabı @TeamTrump içinve diğer Trump aile üyelerinin hesapları için de geçerli.

Sosyal platform, çarşamba günkü Kongre baskınının ardından Trump’ın hesabını 12 saatliğine askıya almış ve şiddete teşvik eden paylaşımların sürmesi durumunda hesabın kapatılacağını duyurmuştu. Trump’in kitlelere ulaşmasını sağlayan platform şu an elinden alınmış görünüyor.

Siber saldırılar hastanelere yöneldi: İşte büyük tehdit!