Trump’ın Twitter hesabını silen Türk çıktı: Bahtiyar Duysak

es1

“Kendimi Pablo Escobar gibi hissediyorum” diyen Bahtiyar Duysak, artık normal yaşantısına dönmeyi çok istiyor ve ekliyor: “Twitter’ı seviyorum.”

Daha önce Bahtiyar Duysak ismini duydunuz mu? ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’ı aktif şekilde kullanan isimlerden biri, genellikle de yazdığı sivri mesajlarla, girdiği tartışmalarla adından söz ettiriyor. Hatırlarsanız birçok kullanıcı, Donald Trump’ın sosyal medya hesaplarını kapatması gerektiğini savunmuştu. Birkaç gün öncesine gittiğimizde ise, Trump’ın Twitter hesabının 11 dakika boyunca kapatılarak askıya alındığı haberini görmüştük. Yine birçok kişi, “Bunu kim yaptıysa ona Nobel Barış Ödülü vermeliyiz” tipinde mesajlarla Twitter’da gündem oluşturmuştu. Peki olayın aslı neydi, bunu da nihayet öğrenebildik.

Trump'ın Twitter hesabını silen Türk çıktı
Bahtiyar Duysak, hesabı yanlışlıkla askıya aldığını belirtti.

Twitter yetkilileri bunun kazayla yaşanan bir gelişme olduğunu söylese de pek detay vermemişti. Detayın kendisi ise, Türk asıllı Almanya vatandaşı Bahtiyar Duysak.

TechCrunch’taki bilgilere göre 20’li yaşlarda olan Bahtiyar Duysak, Almanya’da doğup büyüdü, ama Türk asıllı. Okumak ve çalışmak için Amerika’ya gelmiş ve bu süreçte Twitter’da iş bulmuş.

Duysak, Trump’ın hesabının askıya alınmasının bilinçli bir hareket olmadığını, tamamen hata olduğunu belirtiyor. Bunu yaptığı için bazıları onu “kahraman” ilan etse de o kendisini kahraman gibi hissetmediğini de ekliyor.

Medyadan kaçarak yaşamak istemediğini, normal hayatına dönmek istediğini söyleyen Duysak, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Arkadaşlarımla ve komşularımla konuşmak istiyorum. Yüzlerce arkadaşımı silmek zorunda kaldım ve birçok fotoğrafımı da öyle. Çünkü gazeteciler profilimi stalk’lamaya başladı. Bir suç işlemedim ya da kötülük yapmadım, ama kendimi Pablo Escobar gibi hissetmeye başladım ve bu sıkıcı olmaya başladı. Sadece normal hayatıma geri dönmek istiyorum.”

Sony’nin çerçevesiz telefonu ne zaman çıkacak?