Donald Trump Twitter üzerinde vatandaşlarını engelleyemeyecek

donald trump

ABD Başkanı Donald Trump Twitter üzerinde artık kimseyi engelleyemeyecek.

Donald Trump ve Twitter kavgaları

Başkan Twitter üzerinde dünyadaki diğer ülkelere baskı kurup tehdit ediyor ve hatta ekonomilerini çökertmek için Twitter’tı kullanmaya devam ediyor.

Ancak Trump aynı zamanda Twitter’da ağır tepkilerle de karşılaşıyor. Pek çok Amerikalı, Başkan’a Twitter üzerinden ağır tepkiler, alaycı yorumlar ve hatta hakaretler yöneltebiliyor.

Trump’ın şimdi bu kullanıcıları engellemesi, ABD mahkemeleri tarafından engellendi. Twitter kullanıcısı, bunun ABD yasalarına aykırı olduğunu vurguladı. Ardından da vatandaşların ifade özgürlüğü hakkının engelleyemeyceğini hatırlatarak dava açtı.

Mahkeme yargıcı da davacıyı haklı bularak ABD Başkanı’nın herkesin engellerini kaldırmasına hükmetti. Bundan böyle Başkan kimseyi engelleyemeyecek.

Ancak burada bir açık nokta var. ABD Başkanı’nın halkın şikayetlerini dinlemesi ve ifade özgürlüğü kuralı, ABD vatandaşları için geçerli. Sosyal medyada ise kimin hangi ülkenin vatandaşı olduğu belli değil ve Başkan yabancı ülke vatandaşlarının “saldırı” niteliği taşıyan tweetlerini engellemekte kendini özgür hissedebilir. Yani bu Trump bu yasağı dilediği zaman delebilir ancak seçim dönemi yaklaşırken kamuoyunda tepki almakten çekinen Trump’ın mahkeme kararının arkasından dolanmaya çalışmayacağı tahmin ediliyor.

Trump Facebook ve Twitter’ı Beyaz Saray’a çağırmadı