YouTube bu içeriğe sahip videoları engelleyecek!

YouTube bu içeriğe sahip videoları engelleyecek!

YouTube yanlış bilgilere sıfır tolerans göstermeye başlıyor. Uygulama artık küresel ısınmayı yalanlayan içerikleri engelleyecek. İşte detaylar.

Google hizmeti, iklim değişikliğinin bir aldatmaca olduğunu iddia eden veya küresel ısınmayla insan bağlantısını reddeden videolar da dahil olmak üzere, iklim değişikliğini yalanlayan videoları engelleyecek. Şirket “Yerleşik bilimsel fikir birliği” ile çelişen içerik için reklamları ve para kazanmayı yasaklayan yeni bir politikayı yürürlüğe koydu. YouTube, politikayı Kasım ayında uygulamaya başlayacak.

Şirket, bu düzmece iddiaların yanı sıra küresel ısınmada insan etkisinin derecesi veya iklim politikasıyla ilgili tartışmalar gibi iklimle ilgili diğer konuların tartışıldığı videoların reklamlarına izin vereceğini vurguladı. YouTube, kararlarını BM’nin Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneline katkıda bulunanlar da dahil olmak üzere “yetkili” uzmanlığa dayandırıyor.

YouTube bu içeriğe sahip videoları engelleyecek!

YouTube iklim değişikliğini ve küresel ısınmayı ciddiye altını böylece duyurdu. Şirket için para kazanmaktan çok evrenin sağlığı daha önemli. Hala küresel ısınmayı inkar edenlerin var olduğu düşünülürse bu hareket tek başına yeterli olmayabilir ancak yine de bir yerden başlamak gerek. Şirket bilime ve akla aykırı içeriklere karşı sıfır tolerans göstereceğinin altını çizdi. Bundan sonra iklim değişikliği ile ilgili yanıltıcı videolar engellenecek. Youtube daha önce de Covid-19 hakkında yanıltıcı içerikler yayınlayan içerik oluşturucular hakkında adımlar atılmıştı. Günümüzde internette çok fazla bilgi kirliliği olduğundan bu tarz adımlar gerekli olabilir.

Twitch yayın anahtarları hakkında uyarı geldi: Güncelleme yapıldı