Küresel iklim felaketi her yıl daha fazla yaklaşıyor

iklim değişikliği dünya nüfusunu

Bütün dünyanın mücadele ettiği küresel iklim felaketi her geçen yıl kendisini daha fazla hissettirmeyi başarıyor. Peki bununla ilgili yeterince hazırlık yapılıyor mu?

Tüm dünyayı etkisi altına alacağı düşünülen küresel iklim felaketi her yıl daha fazla yaklaşıyor. Özellikle de son yıllarda bu daha net bir şekilde hissediliyor. Daha yeşil bir dünya için yapılan çalışmalar ise ne yazık ki yeterince destek bulmuyor. Üstelik geçtiğimiz günlerde Joe Biden tarafından alınan bir karar tepki ile karşılandı.

Hatırlayacağınız üzere Amerika Birleşik Devletleri’nde başkan seçilen Biden, nükleer enerjinin temiz enerji olarak sayılacağını ifade etmişti. Çevreciler bu karar üzerine çok sert bir tepki gösterdi. Onlara göre ABD başkanı büyük bir hatanın eşiğinde.

Tüm dünyada temiz enerji kullanmak mümkün mü?

Temiz enerji ile alakalı çok fazla tartışma ortaya atılıyor. Bazıları temiz enerjinin sadece güneş ve rüzgar enerjisinden oluşacağını düşünüyor. Fakat birçok kişi ise aslında alternatif yöntemlerin kullanılabileceği görüşünü savunuyor.

küresel iklim felaketi

Özellikle son dönemlerde temiz enerji alanında bazı yeni çalışmalar yapılıyor. Güneş enerji panellerindeki alıcıların çok daha güçlü bir hale getirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca rüzgar türbinlerinin enerji konusunda desteğini artırması bekleniyor. Fakat Joe Biden tarafından nükleer enerjinin temiz enerji olarak kabul edilmesi işleri çığırından çıkardı.

Samsung yenilenebilir enerji konusunda çığır açıyor

Genel olarak değerlendirildiğinde nükleer enerji ne yazık ki temiz enerji sınıfına pek giremiyor. Mesela hidrojen kaynaklı enerji burada temiz enerji olarak sayılabilir. Bilim insanları adeta güneşi yeryüzüne indirmeye çalışıyor. Fakat nükleer enerji çevre felaketlerine neden olma ihtimaline sahip. Peki sizce küresel iklim değişikliğine ne tür alternatifler sunulabilir?