Twitch yayın anahtarları hakkında uyarı geldi: Güncelleme yapıldı

Twitch, Warner Music ile ortaklık oluşturuyor

Twitch yayın anahtarları güvenlik amacıyla değiştirildi. Uygulama, konu ile ilgili son derece önemli açıklamalara yer verdi. Hadi gelin tüm detaylara birlikte göz atalım.

Twitch yayın anahtarları büyük bir öneme sahip. Bugünlerde yaşanan siber saldırılar nedeniyle uygulama zaten çok zor durumdaydı. Birçok kişi platformun yeterince önlem almadığını düşünüyordu. Ortaya çıkan veri sızıntısının ise çok büyük olduğu ifade ediliyor. Ancak Twitch bunu reddediyor.

Uygulama tarafından yapılan açıklamalarda sadece bazı temel bilgilerin alındığı ifade edildi. Ancak bu konuda güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardıklarını da göstermek istiyor. Twitch işte tam da bu nedenle önemli bir değişikliğe gitti.

Twitch yayın anahtarları değişikliğe uğradı

Uygulama, yapılan siber saldırılardan sonra güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkarttı. Yayıncıların yayın anahtarları güncellendi. Böylece hackerlar tarafından ele geçirilen anahtarlar koruma altına alınmış oldu. Dün gece gelen güncelleme ile birlikte bundan sonra Twitch yayıncıları yeni anahtarları kullanacak.

Twitch yayın anahtarları

Yayıncının kanalında bir içerik yayınlanması için bu tür anahtarlar son derece önemli bir konuma sahip. Hack saldırılarında gerekli güvenlik önlemlerini almak isteyen bu uygulama, yayın anahtarlarının sıfırlanmasını öneriyor. PlayStation ve Xbox üzerinde yayın gerçekleştirenler için herhangi bir değişiklik yok. Twitch yayın anahtarları onlar için sorun olmayacak.

Twitch verileri sızdırıldı! İşte nedeni

Gece gelen güncellemenin bir parçası olarak görülebilecek bu değişiklik son derece önemli. Kredi kartı ve diğer bazı bilgilere ulaşılması için yeni şifreleme yöntemlerinin kullanıldığı ifade edildi. Ancak yayın anahtarlarının değiştirilmesi az da olsa koruma sağlayacaktır. Peki siz tüm bu yaşanan gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden konuyla ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.