YouTube Ad Block kullanımını yasaklayabilir

YouTube TikTok karşısında

YouTube Ad Block kullanımını yasaklayabilir. Reklam engelleyici kullananların video izlemesini engelleyen bir sistem test edilmeye başlandı.

Bildiğiniz gibi pek çok internet sitesinin temel gelir kaynağını reklam gelirleri oluşturuyor. Bu yüzden bu gelir kapısı internet şirketleri için büyük önem taşıyor. Üstelik son dönemde etkileri hissedilen küresel ekonomik kriz sebebiyle reklam gelirleri eskisinden bile daha önemli hale gelmiş durumda. Bu yüzden olsa gerek ki son dönemde internetteki reklam yoğunluğunun kayda değer ölçüde arttığına şahit oluyoruz.

Reklam gelirlerini arttırmak için farklı yollar denemeye devam internet şirketlerinin karşısındaki en önemli engellerden biri ise Ad Block uygulamaları ve eklentileri. Yani reklam engelleyici yazılımlar. Çünkü bu programlar reklam gelirlerinin ciddi şekilde düşmesine sebep oluyor. Bu yüzden olsa gerek ki internet dünyasında reklam gelirlerinin önemli bir kısmının sahibi olan YouTube Ad Block uygulamalarına karşı harekete geçti.

youtube adblock

Bu hafta Reddit kullanıcıları tarafından paylaşılan bilgiler, Ad Block kullanan bazı internet kullanıcılarının YouTube’a girdiklerinde uyarı aldıklarını ve reklam engelleyici programları kapatana kadar video izlemelerine izin verilmediğini ortaya çıkardı. Bildiğiniz gibi bu sistem halihazırda bazı internet sitelerinde kullanılıyor. Ancak bugüne kadar YouTube’da böyle bir uygulama bulunmuyordu. Ne var ki Reddit’te paylaşılan bu bilgiler, çok yakında YouTube’un da benzer bir uygulamayı devreye sokabileceğini gösteriyor. Bu uygulama devreye sokulduktan sonra YouTube’u reklamsız deneyimlemek isteyen internet kullanıcılarını YouTube Premium üyeliği almaktan başka çaresi kalmayacak.

Ancak YouTube’un Ad Block yasağını devreye sokup sokmayacağı henüz kesinleşmiş değil. YouTube sözcüsü böyle bir özellik test ettiklerini doğruladı ama bunu devreye sokma konusunda nihai bir karara varmadıklarını söyledi.

Realme 11 Pro ve Pro+ resmen tanıtıldı