Facebook en çok mobil kullanıcılardan para kazanıyor!

facebook mobil kullanici

Son dönemlerde Facebook’un çok fazla yeni özellik ve servis duyurmasına şaşırıyor olabilirsiniz. Ancak bunun sebebi artık belli oldu. Mali raporun yayınlanmasıyla Facebook’un en büyük gelir kaynağı belli oldu. Facebook mobil kullanımdan ne kadar para kazanıyor? Detayları haberimizde.

facebook-mobil-kullanici

Facebook reklamları artık günümüzün bir gerçeği. Markalar, alışveriş siteleri ve çeşitli hizmetlerin reklamlarını Facebook’tan her gün görüyoruz. Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook, bu reklamlardan para kazanıyor. Peki ama neden mobil sektörde bu kadar önem veriliyor?

Özellikle son üç aylık dönemde Facebook, 10’dan fazla yeni özellik ve servis duyurdu. Bu servislerin birbiri ardına duyurulması size anlamsız gelmiş olabilir ancak günün sonunda para her şeyi belirliyor. Mali rapordaki rakamlara göre Facebook’un reklam gelirlerinin kaynağı %78 oranında mobil kullanıcılar. İşte tam olarak bu sebepten dolayı Facebook, mobil ürünlerini ve hizmetlerini geliştirmek için daha fazla yatırım yapıyor. Mobildeki kullanım oranını kaybetmek, firma için ciddi bir gelir kaybı demek olacaktır.

Rakamlarla konuşacak olursak, Facebook’un son üç aylık periyotta reklam gelirleri 4.3 Milyar Dolar. Bu rakamın 3.4 Milyar Dolarlık kısmı sadece mobil sektöre ait. Yani Facebook’un reklam gelirlerinin neredeyse tamamına yakın kısmı iOS, Android ve Windows Phone gibi mobil cihazlardan geliyor. 1.5 milyara yakın kullanıcısı bulunan Facebook’un bu nüfusunun 1 milyarı etkin yani aktif kullanıcı. Bu kullanıcıların büyük bir kısmını ise mobil taraf oluşturuyor.

Süper kahraman temalı 5 telefon!