Yok artık! Karaborsada fiyatı 10’a katlandı!

Tesla USB bağlantı noktasız araçlar üretiyor!

Tesla’nın geçtiğimiz günlerde resmen duyurarak satışa sunduğu ancak yoğun talep karşısında kısa zamanda stokların tüketildiği ATV’si karaborsaya düştü.

Yok artık! Karaborsada fiyatı 10’a katlandı! Karaborsa tabiri özellikle bizlerin hiç de yabancı olmadığı bir kavram. En basit tabirle, stoğu tükenmek üzere olan ya da tükenen ürünleri elde bulunduran “satıcıların”, ürünü o ürünün gerçek satış fiyatının birkaç katı üzerinde satması olarak tanımlanabilir. Her ne kadar ülkemizde bu tarz satışlara alışkın olsak da, bu sefer karaborsa haberi çok uzaklardan Amerika’dan geldi.

Geçtiğimiz günlerde Tesla tarafından duyurularak satışa sunulan ve çocuklar için geliştirilmiş olan Tesla Cyberquad ATV modeli, beklenenin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaşmış ve 1.900 dolar gibi ortalamanın üzerinde bir fiyat etiketine sahip olmasına rağmen günler içerisinde tamamen tükenmişti.

Tesla bir bankaya 162 milyon dolar borçlu olmakla suçlanıyor

Yok artık! Karaborsada fiyatı 10’a katlandı!

Bu talep karşısında, Tesla’nın sipariş alımını durdurması ise “Amerika bile olsa fırsatçı her yerde fırsatçı” dedirten manzaraların ortaya çıkmasına neden oldu. Öyleki ebay’da fiyatları listelediğimiz zaman, bu sitede onlarca Cyberquad satışının olduğunu görüyoruz ancak ufak bir farkla, listelenin araçların en ucuzu 6 bin dolardan başlıyor. Yani bir diğer deyişle orijinal satış fiyatının 3 katından fazla. Üstelik bu kadar da değil, en yüksek fiyata baktığımız zaman fiyatın 18 bin dolara kadar yani neredeyse gerçek fiyatın 10 katına kadar çıktığını görüyoruz.

8 yaş ve üzeri çocukların kullanımına uygun olarak tasarlanan Tesla Cyberquad, ev ortamında 5 saat gibi bir sürede şarj edilebilmesi ve 8/16 km hız sınırlarının ayarlanabilmesi bakımından oldukça ilgi görmüştü. Bakalım Tesla bu yoğun talep karşısında satış stratejisini nasıl sürdürecek.

Epic Games’te her gün bir oyun bedava olacak!