Yerli aşı için gönüllü başvurusu nasıl yapılır

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Yerli aşı için gönüllü başvurusu yapmak istiyorsanız işlemler son derece basit. Her şey e-nabız üzerinden gerçekleştiriliyor. Hadi gelin konu ile ilgili bütün detaylara birlikte bakalım.

Bütün dünyada hayatı adeta kilitleyen Covid-19 salgını ne yazık ki bir türlü bitmek nedir bilmiyor. Çin ve Almanya gibi ülkelerden çeşitli aşılar getirilmeye devam ediliyor. Fakat bunların yeterli olduğunu söyleyemeyiz. İşte tam da bu nedenle Sağlık Bakanlığı yerli aşı konusunda ısrarcı.

Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi ile Türkiye sağlık enstitüleri başkanlığı ortak bir çalışma yürütüyor. Bu çalışma kapsamında yerli aşı üretilecek. Üzerinde çalışılan aşının Faz-2 aşaması raporları tamamlandı. Şimdi ise Faz-3 çalışmaları gönüllüler ile devam ediyor.

Yerli aşı için gönüllü olmak çok kolay

Covid-19 aşısının Faz-3 çalışmaları için gönüllüler aranıyor. Bu çalışmalarda yer almak istiyorsanız e-nabız üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Burada yer alan aşı çalışmaları için gönüllü ol butonu üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Yerli aşı için gönüllü

Bakanlık tarafından açıklanan istatistiklere göre Faz-1 çalışmaları 44 gönüllü ile birlikte gerçekleştirilmişti. Şubat ayında ise Faz-2 çalışmaları başladı. Yaklaşık olarak 250 gönüllü aşılandı. Bakanlık verilerine göre 9 Nisan’da bu çalışmalar tamamlandı. Böylece Faz-3 için gerekli ortam oluştu.

Alzheimer hastalığını bitirebilecek ilaç büyük tartışma konusu oldu: Beyin kanaması yapıyor

Bu bağlantıya tıklayarak Sağlık Bakanlığı’nın e-nabız platformuna ulaşabilirsiniz. Burada karşınıza covid-19 aşısının Faz 3 klinik çalışmalarında gönüllü olmak isteyip istemediğiniz soruluyor. Eğer gönüllü olursanız gerekli önlemler alınarak çalışmalara başlanacak. Peki siz yerli Covid-19 aşı çalışmalarında gönüllü olmak istiyor musunuz? Yorumlar bölümünden düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.