Yeni zam haberi büyük tepki topladı: Herkese yansıyacak

30 Gümrük Vergisi 2 1

Yeni zam haberi uzun bir süredir bekleniyordu. Ekonomik problemlerin artması ile birlikte bazı vergilerde artış görülüyor. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Yeni kanun tasarısı ile birlikte yeni zam haberi ortaya çıktı. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından alınan kararlara göre yüzde 20 olarak belirlenen kurumlar vergisi değiştirildi. Buna göre 2021 yılında yüzde 25 olarak uygulanmasına karar verildi. 2022 yılında ise yüzde 23 seviyesinde uygulanması kararlaştırıldı.

Bu yeni yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Hazine bundan sonra kurumlardan çok daha fazla vergi toplayabilecek. Böylece ödenmesi gereken vergi miktarı bir miktar daha artış gösterecek. Konuyla alakalı elbette tüm detaylar sadece bunlardan ibaret değil.

Vatandaşlara doğrudan ödeme yapılacak

Kimi sektörlerde çalışan ve ücretsiz izne ayrılmış olan vatandaşlar bundan sonraki süreçte günlük olarak 50 TL ödeme alabilecek. Nakdi ücret desteği alan kişilerin bu sayede 50 TL ödeme hesaplarına geçmiş olacak.

Yeni zam haberi

Pandemi süreci ile birlikte herkes çok zor şartlar geçirdi. Şu anda bile zorlu şartlar devam ediyor. Özellikle İnternet kafe, eğlence mekanları, yeme içme sektörü çalışanları bu konuda en büyük dezavantajlı grup olarak görülüyor. Vatandaşların bu sektörlerde çalışırken ücretsiz izne ayrılmaları gerekebiliyor. Böyle bir durumda onlara aylık olarak 1500 TL ödeme yapılıyor.

Dijital Dönüşüm Ofisi “vergi mi geliyor” dedirten kripto para açıklamaları yaptı

Bu tarz bir ödemenin yapılması aynı zamanda kaynak bulma zorunluluğunu ortaya çıkarıyor. Eğer yeterli seviyede kaynak bulunamazsa onların ödemesi yapılamayacak. Bu nedenle devlet tarafından bazı yeni ek vergi artışları getiriliyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?