Yeni X-Files Serisine Günler Kaldı!

XFiles Article

Chris Carter’ın bilim kurgu kültü X-Files, 9 yıl ve 202 bölüm süren bir efsane yaratmış ve dizi sonuyla, beyaz cam tarihinin sonuna kadar merak ve heyecanda bırakan olaylarında birine imza atmıştı. Şimdi, yapımcı ve oyuncular, başladıkları işi bitirmeye niyetliler.

X-Files, beyaz cam tarihinin en büyük kültleri arasında… 9 yıl, 202 bölüm ve 2 sinema yapımına ev sahipliği yapan eser; Supernatural, Fringe, Lost gibi televizyon yapımlarına ve Deus Ex ile Perfect Dark gibi oyunlara ilham kaynağı olmuştu.

Seri, öyle can alıcı bir noktada son bulmuştu ki, pek çok izleyici X-Files: I Want To Believe filminde cevap aramış; ne var ki filmin, diziden bağımsız örgüsü ve baştan sona monotonluğuyla hayal kırıklığı yaşamıştı. Serinin üçüncü filmine ait dedikodular başını alıp giderken, yapımcılar 6 bölümlük bir mini seriye karar verdi.

X-files

24 Ocak 2016’da ilk bölümü yayınlanacak mini-dizide, David Duchovny, Mulder, Gilian Anderson ise Sculy rolünü tekrar canlandıracak. X-Files’ın diğer yıldızları arasında; orjinal serideki  Walter Skinner, The Smoking Man, Monica Reyes, John Fitzgerald Byers,  Melvin Frohike,  Richard Langly,  Margaret Scully rolleriyle gönüllerde taht kuran Mitch Pileggi, William B. Davis, Annabeth Gish, Bruce Harwood, Tom Braidwood, Dean Haglund ve Sheila Larken gibi isimler var.

Elbette mini-dizinin en büyük sürprizi rjinal serideki “Sigara İçen Adam (The Smoking Man)”  rolünü üstlenen William B.Davis. Serinin müdavimlerinin bildiği üzere “Sigara İçen Adam” orjinal seride ölmüş veya ölmüş gibi gösterilmişti. Müdavimler, karakterin nasıl yeniden doğduğunu (veya nasıl ölmediği) merak ediyor.

Chris Carter, orjinal seri ve sinema yapımlarındaki gibi yönetmenlik ve yapımcılık koltuğunda oturuyor.

Son olarak şunu söylemeliyiz ki, yeni X-Files’ın sloganı da hedefi tam 12’den vuruyor: Gerçek, “hala” orada bir yerde!