The X-Files: Kesinlikle ‘The End’ Değil!

x files

#İŞBİRLİĞİ

The X-Files mini serisinin son bolümü dün akşam, Amerika Birleşik Devletlerinde yayınlandı. Yapım, aynı dokuzuncu sezonu gibi büyük bir “bilinmezliğe” imza attı? Peki kült televizyon serisinin geleceği ne olacak?

The X-Files, 19 Mayıs 2002’de de yayınlanan final bölümüyle hem olumlu eleştiriler almış, hem de serinin müdavimlerinden olumsuz tepkiler almıştı. Bu tepkilerin en büyük nedeni, dizinin son derece ucu açık bir finalle sonlanması idi. Ancak yapımcı ve yaratıcılar, fanların sonu gelmez isteklerinin, hatta baskılarının üstesinden gelemeyerek, yeni seriyi onayladı.

Kült televizyon serisinin yaratıcısı Chris Carter, hatalarından (Özellikle The X-Files 2: I Want to Believe faciası) ders almış gibi görünüyor.

The X-Files

Zira serinin son bölümü de, ucu açık, sürprizlerle dolu bir finale imza attı. Onuncu ve nihai sezon olarak nitelendirilen bölümün amacı sorgulanabilir. Ne var ki, yüksek reyting ve olumlu eleştiriler sayesinde, The X-Files’ın yeni sezonu garantilendi bile. Yapım ilk bölümüyle, sadece Amerika Birleşik Devletlerinde 15 milyon izleyiciyi ekran başına kilitlemişti. Doğal olarak reytingler, nispeten düşse de, son bolüm de 10 milyon izleyici sınırını geride bıraktı.

Ocak sonunda yapılan röportaj da, dizinin yaratıcısı Chris Carter, 11.sezonu doğruladı(zaten son bölümü izlerseniz, başka bir şeyin mümkün olmayacağını hissedebilirsiniz). Chris Carter önceki söyleşilerinde, “Son sezon için büyük çaba harcadık. Tüm The X-Files müdavimleri bu nihai yapımla mutlu olacaktır” ifadelerini kullanırken, son röportajında “Evet, dizi son sezonuyla akıl almaz başarılara imza attı. Daha iyisini nasıl yapacağımıza dair derin düşünceler içerisindeyiz.” açıklamasını yaptı.

Hem Fox Studios, hem de Chris Carter kanalından sızan bilgiler, yeni sezonun kesinlikle beyaz cam ile buluşacağı yönünde. Yani, son bölümde kullanılan “The End” ibaresinin yanına birkaç soru işareti koymak şart.