Supernatural Rekora Doymuyor!

MP Slider Season 10

Televizyon tarihinin en uzun soluklu, fantastik-kurgu serisi Supernatural’dan, hayranlarını çok sevindirecek bir haber daha geldi.

Supernatural isminin anlamı, beyaz cam dünyası için muazzam boyutlarda. Yaratıcı Eric Kripke’nin; The X-Files,  Poltergeist, The Evil Dead, The Eye, Ring, The Twilight Zone (Alacakaranlık Kuşağı), The Two Sisters gibi yapıtlardan ilham alarak geliştirdiği dizi, belki de The X-Files dışındaki, tüm ilham kaynaklarından çok daha başarılı oldu.

Baş rollerinde Jared Padelecki (Sam Winchester), Jensen Ackles (Dean Winchester), Misha Collins (Melek Castiel), Mark Sheppard (Cehennem’in Kralı Crowley) bulunduğu yapımın, senarist grubu ise epey kabarık. Dizinin geliştirilmesinde Robert Singer, Phil Sgriccia, Sera Gamble, Jeremy Carver, John Shiban, Ben Edlund ve Adam Glass gibi isimlerde önemli pay sahibi oldu.

Supernatural

Yaratıcı Eric Kripke, dizinin en önemli oyuncularından Sam Winchester’ın gelişiminde, Star Wars evreninden Luke Skywalker’ın esin kaynağını olduğunu söylüyor.

Henüz 11.sezonun ortasında olmasına rağmen Supernatural, 12.sezon için onaylandı. Supernatural’e en çok yaklaşabilen fantastik-kurgu serisi, 10 sezonluk ömrüyle Smallville.

Kült televizyon serisinde; İskandinav ve Yunan mitolojilerinden, halk arasındaki korku hikayelerinden, Hristiyanlık ögelerine pek çok unsur tek potada eritiliyor. Kuzey Amerika temelli seri; pek çok çizgi roman, kitap hatta Japon animasyon serisi uyarlaması ile, tüm dünyada inanılmaz bir popülarite kazandı.

Yapımcı ve yönetmenler, daha ne kadar devam edecekler bilemiyoruz ama bu satırların yazarı, devam ettikçe seriyi takip edecek.