Yeni Windows 11 güncellemesi yayınlandı

Microsoft, Windows 11 Başlat Menüsüne yenilikler getiriyor

Amerikalı teknoloji devi, dün gerçekleştirdiği etkinlikte Windows 11 için geliştirilen yeni güncelleme paketini de tanıttı. İşte detaylar.

Yeni Windows 11 güncellemesi yayınlandı. Teknoloji dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Microsoft, Windows 11 üzerinde çalışmaya devam ediyor. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda sık sık bu zamana kadar çıkarılan en güvenli işletim sistemi olduğu dile getirilen Windows 11’in bu yönü geliştirilmeye devam ediyor.

Microsoft, bir sonraki Surface etkinliğini 12 Ekim'de yapacak

Etkinlikte tanıtılan ve Smart App adı verilen uygulama, bundan sonra cihazda yalnızca güvenilir uygulamaların çalışmasına müsaade edecek. Bunun yanında arka planda aralıksız çalışacak olan uygulamanın en temel işlevi ise, internetten gelecek tehlikelere karşı her an tetikte olmak.

Windows 11 güvenlik özelliği, PC'lerde oyun performansını etkileyebilir

Yeni Windows 11 güncellemesi yayınlandı

Ancak Windows 11’in en önemli yeniliğinin klasörler özelinde yapıldığını da belirtelim. Buna göre yıllardır istenilen ancak Microsoft’un bu konuda herhangi bir adım atmaması üzerine üçüncü parti uygulamalarla sağlanan klasörleri sekmelerde gösterme özelliği artık Windows 11’in bir parçası haline geldi.

Windows 11 kurumsal

Artık kullanıcılar klasörleri istemeleri halinde tıpkı tarayıcılarda olduğu gibi sekmeler halinde gösterebilecekler. Diğer taraftan eski tasarımı korumak isteyen kullanıcıları düşünen Microsoft, farklı boyutlandırma seçenekleri sunarak klasörleri ekranda bir bütün halinde görebilme imkanı sağlayacak.

Özelliklere tek tek baktığımızda aslında her birinin Windows 11’e geçmek için önemli bir sebep olduğunu görüyoruz. Ancak bugüne kadar gelen verilerde, yeni işletim sisteminin kullananların sayısının her ne kadar artış trendi içerisinde olsa da, bu trendin son derece düşük bir hıza sahip olması kafalarda soru işareti bırakıyor. Bakalım bu kapsamlı güncelleme bir şeylerin değişmesini sağlayabilecek mi?

Tom Cruise uzayda yürüyen ilk uzay turisti olacak