Microsoft Windows 7 yeni güncellemesi yayınlandı

Windows 7 işletim sistemi

Geçtiğimiz aylarda desteğin kesileceği açıklanan ancak sonrasında Microsoft Windows 7 yeni güncellemesi olarak tekrar yayınlanan Windows 7 belirsizliği sürüyor. İşte haberimizin detayları.

Her ne kadar bu imkansız gibi görülse de Microsoft’un Windows 7 kullanıcılarına bu güncellemeyi göndermesi bekleniyordu. Şirket tarafından Ocak ayında yayınlanan son güncelleme, Windows 7’deki duvar kağıdı özelliğinde bozulmalara neden olmuştu. Her Genişletilmiş mod etkinliğinde arka planda kararma meydana geliyordu. Normal şartlarda geçtiğimiz ay son güncellemenin yayınlanması bekleniyordu.

Microsoft Windows 7 yeni güncellemesi

Şirket tarafından yayınlanan ve numarası KB4539602 olan güncelleme, şu anda Windows 7 işletim sistemi kullananları için indirmeye hazır hale getirildi. Fakat bu güncelleme Windows Update vasıtasıyla kullanıcılara sunulmayacak.

Microsoft Windows 7 yeni güncellemesi yeni 1

Windows 7 kullanıcısıysanız, bu güncellemeyi Microsoft Update Catalog’dan manuel olarak indirmeniz gerekiyor. Ayrıca, bu güncellemenin de aktif hale gelmesi için bazı gerekliliklerin karşılanabiliyor olması şart. Bunun yüklenebilmesi için cihazınızın SHA-2 (KB4474419) güncellemesiyle ya da daha yeni bir sürümle çalışması lazım. Tüm bunlara ek olarak son hizmet yığın güncellemesi (KB4490628) ya da daha yenisinin yüklenmesi de şart.

Şirket tarafından yapılan açıklamada; bu güncellemede herhangi bir sorunla karşılaşmadıkları ifade edildi. Kısacası güncellemenin hiçbir soruna neden olmadan tüm cihazlarda çalışması şart. Yeni güncellemenin son Windows 7 güncellemesi olduğu tahmin ediliyor. Sizce yeni Windows 7 güncellemesi problemleri tamamen giderebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Microsoft hatası kullanıcıları canından bezdirdi