Yeni Twitter CEO’su göreve başlamak için gün sayıyor

3 1

Yeni Twitter CEO’su göreve başlamak için gün sayıyor. ElonMusk geçtiğimiz aylarda yaptığı bir anketin ardından Twitter CEO’su olarak istifa etme sözünü yerine getiriyor. Girişimci, yaklaşık altı hafta içinde Twitter’da yeni bir CEO’nun işe başlayacağını duyurdu. Yeni liderin adını vermemekle birlikte, rol için bir kadını işe aldığını belirtti. Musk, “ürün, yazılım ve sysops”tan sorumlu icra kurulu başkanı ve teknik direktör olarak görevine devam edecek.

1

Musk’ın açıklamasından saatler sonra The Wall Street Journal, NBCUniversal reklamcılık yöneticisi Linda Yaccarino’nun Twitter’da CEO rolünü devralmak için “görüşmelerde bulunduğunu” bildirdi. The Journal’a göre Yaccarino, “reklamın etkinliğini ölçmenin daha iyi yollarını bulma konusunda endüstri savunucusu” olarak biliniyor. Twitter yorum taleplerine yanıt vermedi ancak Yaccarino ve Musk’ın arası iyi görünüyor.

2 1

Yeni Twitter CEO’su göreve başlamak için gün sayıyor

İkisi, reklam endüstrisi etkinliklerinde birlikte yer aldı ve Yaccarino, Musk’tan olumlu söz etti. NBCU’nun ayrıca Twitter’da 2024 Olimpiyatlarından video barındırmak için ortaklığını yenileyen Twitter ile önemli ortaklıkları var ve AdAge’in yakın zamanda işaret ettiği gibi Yaccarino, Musk’a Twitter’ın Periscope’u geri getirmesi gerektiğini tweetledi ve bunu “yeni ortaklık için bir fikir” olarak nitelendirdi.

3 1

Musk, aralık ayında, CEO’luğu bırakmasının gerekip gerekmediğini sorduğu bir anketin sonuçlarını yerine getireceğini söylemişti. Musk bunun için bir zaman çizelgesi vermemiş ancak “işi alacak kadar aptal” birini bulduğu anda ayrılacağını belirtmişti. Ayrıca kendisini yazılım ve sunucu ekiplerini çalıştırmakla görevlendireceğini de eklemişti. Musk ayrıca önemli bazı kararlar için diğer anketlerin sonuçlarına da bağlı kaldı.

Apple Samsung ya da LG’yi tercih etmek zorunda