Firefox Android uygulaması kullanışlı bir özellik alıyor

Firefox Android uygulaması kullanışlı bir özellik alıyor

 Firefox uygulaması, Android’deki uygulamalarda oturum açmayı daha kolay ve daha güvenli hale getirecek bazı yeni özellikler sunuyor. Yeni özellikler Google Chrome aracılığıyla sunulan bazı özelliklerle aynı. İşte detaylar.

Güncelleme, Firefox kullanarak Android uygulamaları için şifreleri kaydetme ve otomatik olarak doldurma veya yüzünüzü veya parmak izlerinizi kullanarak şifrelerin kilidini açma olanağı tanıyacak. Firefox, kimlik bilgilerini saklamak için zaten Lockbox kullanıyordu, ancak sitelere veya uygulamalara erişmek, Google’ın Chrome’unda olduğu kadar kolay değildi. Güncelleme ile Android cihazınızda bir uygulama oluşturduğunuzda, yeni bir şifre ekleyip doğrudan tarayıcısına kaydedebileceksiniz. Daha sonra hem mobil hem de masaüstüne kaydetme olanağınız olacak.

Firefox Android uygulaması kullanışlı bir özellik alıyor

Firefox ekibi, “Twitter veya Instagram uygulamanız gibi herhangi bir çevrimiçi hesaba giriş yapmak için kolaylık sunuyoruz. Birden fazla cihazınız varsa, hepsinde şifreleri senkronize etmek için uygulamanın hesabını kullanabilirsiniz. Şirket ayrıca yüzünüzü ve parmak izlerinizi kullanarak hesaplara erişmenizi sağlayan biyometrik güvenliği de sunuyor.” ifadelerini kullandı.

Mozilla, tüm bunları, Ekim Siber Güvenlik Farkındalık ayı ile tanıttı. Yeni özellikler, 5 Ekim 2021’de kullanıma sunulacak olan Firefox 93 güncellemesiyle birlikte gelecek. Şirket, Chrome ile rekabet etmeye çalışsa da Chrome açık ara daha çok kullanılan bir tarayıcı konumunda. Ancak şirket yine de elinden gelen tüm güncellemelerle platformunu geliştirmeye çalışıyor. Siz hangi uygulamayı kullanıyorsunuz?

Harita uygulamaları kazalara neden olabiliyor: Bu haberi dikkatli okuyun